Duonos ir pupelių mišrainė kitaip
• Dideliam dubeniui reikės:
300 g. pupelių
Skardinės (220 g.) konservuotų kukurūzų
1 didelės saldžiosios paprikos*
4 riekelių juodos duonos
200 g. fermentinio sūrio
Majonezo
Poros česnako skiltelių
Druskos ir pipirų
*aš naudojau dvi mažas - raudoną ir žalią
• Gaminimas:
Jei pupelės džiovintos (aš naudoju būtent tokias), užmerkiame jas šaltame vandenyje per naktį (na, kokioms 8 valandoms). Po to vandenį nupilame, pupeles sudedame į puodą, užpilame šviežio vandens ir verdame ant silpnos ugnies apie 30-40 minučių, kol pupelės pasidaro minkštos. Išvirusias pupeles nuvarviname sietelio pagalba ir paliekame džiūti, kol užsiimsime kitais reikalais. Dabar metas kepti duoną: padaliname riekelės į 2-3 dalis ir kepame, kol gražiai apskrunda. Po to įtriname česnaku (taip pat galite jį sutrinti ir dėti į bendrą mišrainės masę) bei supjaustome mažesniais gabalėliais. Supjaustome papriką, sūrį ir nukošiame kukurūzus. Viską, įskaitant pupeles, sudedame į tinkamo dydžio dubenį. Įdedame majonezo pagal skonį (vieni mėgsta riebiau, kiti atvirkščiai), pagardiname druska bei pipirais, gerai išmaišome ir... viskas. Skanaus!
• Šaltinis:asmeninė variacija.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą