2012 m. liepos 29 d., sekmadienis

Šaldyti vaisiai

Esu iš tų, kurie sunkiai pakelia karštį. Visi įprastiniai darbai tampa tikru iššūkiu tiek man, tiek mano organizmui. Sėdžiu apsikabinusi šaltą gėrimą ir laukiu geresnių laikų. Tobuliausias užkandis tokiu oru – kas nors gaivinančio, pavyzdžiui, šaldyti vaisiai!

Šaldyti vaisiai

• Reikės: 
Mėgstamų vaisių (rekomenduoju arbūzą)

• Gaminimas:
Viskas paprasta ir labai elementaru - paimame turimus vaisius ir sudedame juos į šaldiklį. Visokius mangus, melionus ir panašiai geriausia nulupti arba bent jau perpjauti per pusę. Geriausia laikyti per naktį, o šiaip reikia žiūrėti pagal produkto dydį ir prietaiso galimybes. Po to išimame, leidžiame truputį aptirpti ir skanaujame vienus arba sutriname į vaisių kokteilį. Pavyzdžiui, arbūzą reikia atitirpinti tiek, kad būtų galima jį pjaustyti. Atšilę vietos bus kiek ištižę, tačiau atsiriekus didelį, storą gabalą atrodys, jog valgote kažką panašaus į šerbetą. Sotu, vėsina ir šiaip - sveika (šaldyti vaisiai ir daržovės nepraranda savo maistinės vertės, tačiau truputį pakeičia skonį). Skanaus!


• Šaltinis: asmeninė variacija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą