2012 m. rugpjūčio 24 d., penktadienis

Apelsinų ir migdolų pyragas

Vienas įdomesnių pyragų. Itin purus, lengvas ir drėgnas, tobulai tinka prie ledų.

Apelsinų ir migdolų pyragas

• Reikės:
2 didelių apelsinų (t.p. tinka mandarinai, greipfrutai)
250 g. smulkintų migdolų
250 g. cukraus pūdros
5 M kiaušiniai
1,5 a. š. kepimo miltelių

• Gaminimas:
Pradedame nuo apelsinų: verdame juos uždengtame puode ant silpnos ugnies 2 valandas. Ar lupti juos, ar ne, spręskite patys - odelė suteikia pyragui savitą kartumą, kuo daugiau jos paliksite, tuo stipriau pasireikš minėtas skonis. Aš jo nenorėjau, tad abu vaisius nulupau (dėl to viriau trumpiau, t.y. 1 valandą, bet geriau su odele tvarkykitės tik po virimo). Išvirtus apelsinus nusausiname bei paliekame atvėsti, galima pasitelkti į pagalbą ir šaldytuvą. Vaisiams atvėsus, juos susmulkiname, pašaliname sėklas ir sutriname trintuvu. Trumpam atidedame į šalį.
Dideliame dubenyje iki vientisos masės sumaišome kiaušinius, cukraus pūdrą, kepimo miltelius ir migdolus (jie nebūtinai turi būti miltų smulkumo).
Galiausiai sumaišome abi mases ir supilame ją į sviestu išteptą kepimo formą. Kepame 45-60 minučių 175° C orkaitėje. Ar iškepęs, tikriname degtuku/dantų krapštuku - jei įsmeigus šį ištraukiame sausu galiuku, tai pyragą jau galima traukti lauk. Skanaus!


Šaltinis: „Kažkas valgomo“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą