Morkų ir obuolių kepsneliai
• Reikės:
4 vid. dydžio morkų
3 vid. dydžio obuolių
1 svogūnas/poras (nedėjau - nemėgstu:)
2-3 M dydžio kiaušiniai
50-100 g. džiūvėsių/sėlenų/miltų
2 v.š. smulkintų petražolių ar kitų žalumynų
Druskos ir juodųjų pipirų
• Gaminimas:
Morkas nuskutame, obuolius ir svogūnus nulupame bei sutarkuojame didelė tarka. Suberiame džiūvėsius/selenas/miltus, įmuštame kiaušinius ir pagardiname prieskoniais. Viską gerai išmaišome. Rankomis formuojame kepsnelius ir dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepame 160 - 180°C laipsnių temperatūroje apie 30 minučių (kuo ilgiau kepsite, tuo sausesni bus kepsneliai). Prieš baigiant kepimą, galima kepsnelius apibarstyti trupučiu tarkuoto kietojo ar paprasto fementinio sūrio ir pakaitinti, kol jis išsilydys. Skanūs tiek šilti, tiek šalti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą