Kai nori ką nors pasveikinti su gimtadieniu ir esi įsitikinęs, kad labiausiai tą žmogų nudžiugins tavo paties daryta dovana, šis skanėstas - puikus pasirinkimas. (:
Trapukai su karamelės ir šokolado plutele
• Reikės:
150 g. kukurūzų dribsnių
60 + 20 gr. sviesto
120 g. amerikietiškų zefyrų (t.y. „chamallows“)
100 g kietos karamelės (arba irisai, „karvutės“)
150 g. pieniško šokolado
50 g. juodo šokolado
• Gaminimas:
Puode arba kaitinimo inde ant silpnos ugnies ištirpiname zefyrus su didesne dalimi sviesto iki vientisos masės. Suberiame kukurūzų dribsnius į dubenį, užpilame ant jų zefyrų masę ir gerai išmaišome. Viską suverčiame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir tolygiai paskirstome taip, kad storis būtų 1-1,5 cm. (galima kepimo popieriaus pagalba suformuoti stačiakampį ir jį palyginti bei paploninti kočėlu). Atidedame į šalį.
Kaitinimo inde išlydome sulaužytą karamelę arba saldainius su likusiu sviestu iki vienalytės masės. Užpilame ją ant kukurūzų ir tolygiai paskirstome ant viso paviršiaus. Paliekame atvėsti, galbūt net įdedame į šaldytuvą.
Karamelinei plutai sustingus, ruošiame šokoladą: ištirpiname jį kaitinimo inde arba mikrobangų krosnelėje. Tada užpilame ant karamelės ir vėl tolygiai paskirstome. Leidžiame atvėsti, geriausia - šaldytuve.
Viskam galutinai atvėsus, traukiame skanėstą lauk iš skardos, aplyginame šonus ir supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Skanaus!
Šaltinis: IRRI style (nuotrauka taip pat iš čia).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą