Tai paprastas bei greitai paruošiamas padažas pavilgas, tinkantis kartu su įvairiais skrudintais patiekalais ir ne tik. Aš jį ruošiau prie spring rolls (daržovių suktinukai, traškios tešlos suktinukai, kažkas kita – kaip juos vadinti?), likome labai patenkinti.
Kadangi šis receptas yra asmeninė variacija visų, kuriuos peržvelgiau ieškodama tinkamo, tik ruošdama įrašą aptikau, kad iš esmės tai – nuoc cham – toks vietnamietiškas padažas mirkymui pavilgas (t. y. dipping souce). Tiesiog sojų padažą reikėtų keisti žuvies padažu. Pati taip nedaryčiau, nemėgstu žuvinio skonio. ;)
Vietnamietiškas pavilgas (Nuoc cham)
• Reikės:
½ puod. vandens
3 v.š. ryžių acto
4 v.š. sojų padažo
2 v.š. žaliosios citrinos sulčių (skanu ir be jų, bet –)
1 v.š. cukraus
1 česnako skiltelės, smulkintos
1/2 v.š. šviežiai tarkuoto imbiero
1/4 a.š. saldžiųjų raudonųjų paprikų miltelių (jei norite aštriau – čili pipirų)
2 v.š. smulkintos morkos (nebūtina, siūloma daugiau grožiui)
• Gaminimas:
Viskas ganėtinai elementaru – supilkite vandenį į nedidelį puodą, truputį pašildykite, suberkite cukrų ir maišykite, kol ištirps. Tada sudėkite visus likusius produktus, minutę kitą pamaišykite, kad viskas sušiltų ir geriau atsiskleistų skoniai. Paragaukite – jei reikia, įpilkite dar truputį vandens (aš padauginau aitriųjų paprikų, tad iš viso panaudojau vieną puodelį). Paruoštą pavilgą supilkite į pasirinktą dubenėlį. Skanaus!
Gal galima sulaukti ir spring rolls recepto? Niekada neteko jų gaminti, sudominot.
AtsakytiPanaikintiRyt bus! :)
PanaikintiAčiū.
AtsakytiPanaikinti