Iškalbingiau už bet kokias įžangas |
Pica su sūrio krašteliu
• Reikės:
Mėgstamo sūrio (fermentinio, mozzarella, sūrio lazdelių, etc.)
Picos pado (pvz. tokio)
Paruoštas kraštelis |
• Gaminimas:
Ištampykite picos pado kraštelius ir įvyniokite į juos pailgai arba nedideliais gabalėliais supjaustytą sūrį (bandžiau su visokiais, teikiu pirmenybę įprastam fermentiniam sūriui). Esmė yra tešlą ištempti kuo ploniau, t. y. padaryti kuo plonesnį tešlos apvalkalą, kad kraštelis būtų labiau sūrinis nei tešlinis. Kuo daugiau sūrio dėsite, tuo geriau. Jei kraštelis neužsiklijuoja, suvilgykite tešlą šiltu vandeniu. Nepamirškite picos kraštelių suvilgyti trupučiu alyvuogių aliejaus arba patepti kiaušinio plakiniu ar baltymais, kad dailiau apskrustų. Kepkite įprastai. Skanaus!
Su sūrio lazdelėmis |
• Šaltinis: asmeninė variacija.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą