Ryžiai su daržovėmis ir sūriu
• Reikės:
80 g. natūralių ryžių (tinka ir kitokie, bet šitie turi savitą riešutinį prieskonį ir yra gerokai sveikesni)
1 vid. agurko
1 vid. morkos
½ paprikos
50 g. sūrio (naudojau „Ementalio“)
3 v.š. grietinės (puikiai tiktų ir riebi grietinėlė)
½-1 a.š. kario
1 a.š. raudonųjų paprikų miltelių
½ a.š. česnako granulių
¼ a.š. raudonėlio
¼ a.š. baziliko
Žiupsnelio druskos
Išeina viena soti parcija arba 2 garnyrai prie jūsų mėgstamo pagrindinio patiekalo.
• Gaminimas:
Ryžius išvirkite al dente (aš tikrinu ragaudama, nes kiekvienos ryžių rūšies virimo laikas šiek tiek skiriasi, taip paprasčiau). Daržoves bei sūrį sutarkuokite, tačiau atskirkite vieną nuo kito – sūrį naudosime kiek vėliau.
Įkaitinkite keptuvėje šiek tiek alyvuogių aliejaus, suverskite nukoštus ryžius bei daržoves. Pagardinkite prieskoniais. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol morkos suminkštės, tam užteks kokių 5 minučių. Po to, įdėkite grietinę bei sūrį. Pašildykite, kol sūris išsilydys. Ir viskas – galima tiekti. Skanaus!
• Šaltinis: asmeninė variacija.
Skaniai atrodo.
AtsakytiPanaikinti