Baltyminiai batonėliai
• Reikės:
2 puod. avižinių dribsnių
1 puod. baltymų miltelių (nebūtina; maistingumui padidinti)
4 v.š. riešutų sviesto
4 v.š. medaus
4 v.š. obuolių tyrės (nebūtina)
½ puod. džiovintų spanguolių ar kitų uogų
¼ puod. smulkintų migdolų ar kitų riešutų
¼ puod. pieno arba vandens
50-75 g. juodojo šokolado (70% ar daugiau)
½ v.š. cinamono
1 a.š. vanilės ekstrakto
• Gaminimas:
Birius produktus sumaišykite tarpusavyje. Šokoladą, medų ir riešutų sviestą pašildykite mikrobangų krosnelėje arba karšto vandens vonelėje, kol šokoladas ištirps ir viskas virs vientisa mase. Sausus produktus sumaišykite su gautu padažu, įpilkite pieno ar vandens, pagardinkite vanilės ekstraktu ir, labai gerai išmaišę, sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą stačiakampį indą. Palyginkite paviršių, suformuodami norimo storio batonėlius. Patupdykite į šaldytuvą, kol sukietės (kelios valandos). Batonėliams sukietėjus, supjaustykite juos į norimo dydžio gabalėlius ir... viskas. Supjaustykite pailgomis juostelėmis ar kaip šokoladainį. Įsukite į maistinę plėvelę ar popierių, jei norėsite įsimesti į krepšį (tik nesuspauskite ir stenkitės nelaikyti šiltai, nes batonėliai nėra labai kieti bei tirpsta). Šaldytuve galite laikyti apie savaitę. Skanaus!
• Šaltinis: NATURALGC.
• Šaltinis: NATURALGC.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą