2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis

Sveikesnis varškės apkepas

Aptikau šaldytuve varškės, kurios galiojimo laikas ėjo į pabaigą, taigi nusprendžiau iškepti varškės apkepą. Pabandžiau paruošti šiek tiek sveikesnį variantą. Šis apkepas nėra saldus, tad, jei esate smaližiai, tikriausiai norėsite naudoti daugiau cukraus.


Sveikesnis varškės apkepas

•Reikės:
500 g. varškės
3 M kiaušinių
3 v.š. [~50 g.] baltojo/rudojo cukraus (galima keisti medumi/agavų ar klevų sirupu)
1 v.š. vanilinio cukraus arba 1 a.š. mėgstamo aromato/ekstrakto (pvz., vanilės)
50 ml. pieno (galima keisti vandeniu)
4 v.š. [~50 g.] manų
5-10 v.š. įv. maistingumo “didintojų“ ar superproduktų (naudojau 4 v.š. maistinių kviečių sėlenų [avižų sėlenos saldesnės, turbūt labiau tiktų], 2 v.š. maistinių kviečių gemalų ir ½ v.š. maistinių mielių)
Galima pagardinti šviežiais ar džiovintais vaisiais, kakava
 
• Gaminimas:
Manus sumaišykite su pienu, palikite išbrinkti. Kiaušinio trynius išplakite su cukrumi, į plakinį įmaišykite varškę, sėlenas/gemalus/mieles/etc. bei aromatą ar ekstraktą, jei nusprendėte jį naudoti. Išplakite kiaušinių baltymus, įmaišykite į varškės masę ir išsukite viską iki vienalytiškumo. Įmaišykite išbrinkusius manus ir suverskite tešlą į sviestu išteptą kepimo formą. Kepkite 175 °C orkaitėje 20-30 minučių (priklausomai nuo formos dydžio, t. y. kepinio storio). Skanaus!

 • Šaltinis: asmeninė variacija.

1 komentaras: