2013 m. kovo 15 d., penktadienis

Trinta baklažanų sriuba

Žinia, kovo 17-ą bus švenčiama Šv. Patriko diena. Specialiai šiai šventei recepto neparuošiau, bet puikiai tiktų keksiukai su varške ir žaliomis kokoso drožlėmis arba iš esmės bet kokie keksiukai su žaliais maistiniais dažais, pavyzdžiui, bananiniai. Tą patį galima pritaikyti ir pyragams ar net pagrindiniams patiekalams. Gerai atšvęskit! :)

 O dabar apie sriubą. Paruoštas baklažanas pasižymi išraiškingu, stipriu skoniu. Tai gana soti daržovė (tiesą sakant, uoga), tad ši sriuba tiks ir norintiems sočiai pavalgyti.


• Reikės:
2 did. baklažanų (apie 0,5 kg nuskutus)
400 ml. sultinio
200 ml. grietinėlės
5 skilt. česnako
1 vid. svogūno
Druskos ir pipirų
Alyvuogių aliejaus
Mėgstamų prieskonių (pvz., kajeno pipirų)

• Gaminimas:
Baklažaną nuskuskite (nebūtina, odelę iš esmės irgi galima valgyti), supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Česnako skilteles išlukštenkite. Daržoves sudėkite į didelį dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska (būtina tam, kad baklažanas sugertų mažiau riebalų) bei pipirais ir gerai išmaišykite, kad aliejus tolygiai pasiskirstytų. Suverskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dėkite į iki 190° C įkaitintą orkaitę 40-ai minučių.
Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, užvirinkite sultinį. Suverskite į jį daržoves, pagardinkite prieskoniais, pavirkite keletą minučių, po to nuimkite nuo kaitros ir pertrinkite. Į trintą sriubą supilkite grietinėlę (jei stebite maisto kaloringumą, galite naudoti ir pieną) ir dar šiek tiek pašildykite, bet neužvirinkite. Rekomenduoju tiekti pagardinus tarkuotu kietu sūriu ir/ar skrebučiais. Skanaus!

 • Šaltinis: asmeninė variacija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą