2013 m. sausio 25 d., penktadienis

Keksiukai su varške ir kokoso drožlėmis

Kartais dalykai gyvenime klostosi visai ne taip, kaip norėtum. Daiktai krenta iš rankų, dūžta puodų dangčiai, pradedi pamesti daiktus ir esant dviženklei minusinei temperatūrai vaikštai su rudeninėmis pirštinėmis. Viskas aplink, rodos, griūva savaime: atplyšta batų kulnas, nukrenta lentyna, perlūžta dušo galvutė... Sumąstai save pradžiuginti nusiperkant bilietus pas antrąją pusę ir vienas jų per pusvalandį pabrangsta dvigubai, tokiu būdu priversdamas tave nusiteikti keltis 4 ryto ir dar 5h prasėdėti Rygos oro uoste. Vidinė būsena taip pat neatsilieka – sugebi atsibusti daugiau kartų nei valandų miegi, kartais dėl košmarų, kartais be aiškios priežasties. Ateini į koliokviumą prasimokęs gana nemažai laiko, tačiau galvoje tabula rasa, arba padarai tokią žioplą klaidą, kad po to pusę savaitės save dėl to grauži. Pradedi kvestionuoti savo pasirinkimus. Kyla noras susisukti į kamuoliuką lovos kamputyje ir laukti geresnių laikų.  Tiesa, vietoj to paprasčiausiai eini kepti keksiukų. Anksčiau ar vėliau, viskas praeina. Gal gerai nebus, bet tikrai turėtų būti geriau.


Keksiukai su varške ir kokoso drožlėmis

• 15 keksiukų reikės:
360 g. varškės (naudojau pertrintą)
125 g. sviesto
200 g. baltojo cukraus
50 g. rudojo cukraus
2 L kiaušiniai
1,5 puod. miltų
1,5 puod. pieno
1 puod. kokoso drožlių
1 a.š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilės ekstrakto

Kas čia žalia? Kokoso drožlės!

• Gaminimas:
Išsukite cukrų su kiaušiniais, kol sukrus daugmaž ištirps. Įmaišykite ištirpintą, truputį atvėsusį sviestą, vanilės ekstraktą, pieną ir išmaišykite iki vienalytės konsistencijos. Atskirame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, kokoso drožles (įbėriau ir žalių, nes šios spalvos aplink dabar labai stinga), kepimo miltelius. Būtų geriau, jei miltus persijotumėte. Po to atsargiai berkite sausus ingredientus į skystą vienalytę masę ir sąžiningai maišykite. Galiausiai, kai viskas vėl bus virtę vienalyte mase, įmaišykite varškę. Jei sezonas - turite puikią progą įberti ir saujelę šviežių uogų. Kitu atveju, tiesiog dėkite masę į specialius keksiukų popieriukus (užpildykite bent 2/3) ir kepkite 175° C temperatūroje apie 20 minučių. Patikrinti galite įsmeigdami dantų krapštuką - jį turėtumėte ištraukti sausą. Skanaus! 


• Kremas (frosting):
Aptepimo dalį praleidau, nes vežiau keksiukus pavaišinti kolegę ir maišelyje jie būtų susiterlioję, bet esu įsitikinusi, jog šis kremas jiems puikiai tiktų!


Vanilinis sviestinis kremas

• Reikės:
225 g. sviesto
2,5 puod. cukraus pudros
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 ar daugiau v.š. pieno (pienu reguliuojamas tirštumas, tad galite ir visai jo nedėti)

 • Gaminimas:
Sviestą išsukite iki kreminės konsistencijos. Atsargiai įmaišykite cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą. Įdėkite pieno, jei reikia. Aptepkite keksiukų viršų peiliu ar naudodami specialų švirkštą. Na, ir viskas, galite grožėtis savo darbu!


• Šaltinis: keksiukai - asmeninė variacija, kremas iš How Sweet It Is.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą