2013 m. vasario 10 d., sekmadienis

Vištiena su ananasais ir paprikomis saldžiarūgščiame padaže

Vienas skaniausių paukštienos patiekalų. Tikrai.
... ir turbūt labiausiai man patinkanti saldžiarūgštės vištienos versija. 


Vištiena su ananasais ir paprikomis saldžiarūgščiame padaže

• Reikės:
2 vištienos krūtinėlių
1 saldžiosios paprikos
1 skard. konservuotų ananasų (580 ml)

1 v.š. medaus
1/3 stikl. sirupo nuo ananasų
3 v.š. pomidorų pastos/padažo
5 v.š. sojos padažo
2 v.š. rudojo cukraus
2 v.š. citrinos sulčių
1-2 v.š. krakmolo (pasirinktinai)

• Gaminimas:
Supjaustykite vištieną kąsnio gabalėliais, papriką ir ananasus (jei pirkote ne gabalėliais) - kubeliais. Vištieną apkepkite keptuvėje su savo mėgstamais prieskoniais. Paukštiena kepa apie 15 minučių. Su paprika galima elgtis dvejopai: dėti ją į keptuvę likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, arba, jei labiau mėgstate traškią, tik mėsai jau iškepus. Ananasai į keptuvę keliauja kepimo pabaigoje.
Kai visus tris pagrindinius produktus jau būsite sudėję į keptuvę ir iškepę, apkepę ar tiesiog sušildę – metas padažui. Sumažinkite kaitrą ir dėkite į keptuvę medų, palaukite, kol ištirps. Po to sudėkite visus kitus produktus, išskyrus krakmolą. Pastarasis nėra būtinas – jis paprasčiausiai sutirština padažą, tad jeigu, pavyzdžiui, mėsą tieksite atskirame mažame dubenėlyje, galite šį žingsnį ir praleisti. Tirštindami, pradėkite nuo 1 v.š. ir likusį kiekį (1 v.š. = 3 a.š.) berkite dalimis, kaskart išmaišydami, kol pasieksite norimą konsistenciją. Rekomenduoju tiekti su ryžiais. Skanaus!

 • Šaltinis: asmeninė variacija.

7 komentarai:

  1. Visai skaniai gavosi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gaminau, naudodama tik pusę vištienos krūtinėlės 3 žmonėms ir kitų ingridientų atitinkamai mažiau ir pilnai pakako, dar liko. Valgėm su biriai išvirtais ryžiais. Ačiū, visiems patiko

    AtsakytiPanaikinti
  3. Išbandžiau, tik nedėjau cukraus, papildomai šaukštą medaus dėjau ir vietoj citrinos sulčių pyliau šaukštą ryžių acto. Kitą kartą dar prieš kepdama pasūdysiu truputį vištieną, nes neužteko sūrumo nuo sojų..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Puikus ir labai paprastas receptas. As savo ruostu dejau zemes riesutu sviesto 1 v. s. Manau, taps musu seimos nuolatiniu receptu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai skanu! Tik dar idejau kepintu sezamo seklu ir morku :) Skonis nuostabus!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pirštelius galima apsilaižyti, labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti