2013 m. vasario 18 d., pirmadienis

Keksiukai su obuoliais, cinamonu ir trupinine plutele (Apple Crumble Muffins)

Praūžė vasario šventės, pavasaris ne už kalnų, o aš prisimenu rudenį. Margaspalvį, šiltą ir saulėtą. Su galybe pokyčių gyvenime, naujų potyrių ir įspūdžių. Prisiminkite ir jūs mieląją rudens pusę, leisdami virtuvei pakvipti obuoliais ir cinamonu.


Keksiukai su obuoliais, cinamonu ir trupinine plutele 

Reikės (12 vnt):
Keksiukams:
1 L kiaušinis
¾ puod. rudojo cukraus
50 g. sviesto
1 kupino puod. obuolienės, obuolių džemo ar tyrelės (geriausia – be cukraus)
1 puod. miltų
1 a.š. cinamono
½ a.š. sodos
¼ a.š. muskato
¼ a.š. druskos
1-2 obuolių

Plutelei:
½ puod. miltų
½ puod. rudojo cukraus
50 g. sviesto
½ a.š. cinamono

 
 • Gaminimas:
Plutelei skirtus produktus sudėkite į nedidelį dubenėlį ir šakute sutrinkite sviestą su sausais ingredientais iki trupinių. Stenkitės masės per daug nesušildyti, nes viskas sulips, teks šaldyti ir smulkinti iš naujo. Trupinius atidėkite į šalį.
Dubenyje išsukite kiaušinius su cukrumi, įmaišykite ištirpintą ir pravėsusį sviestą bei obuolių tyrelę (aš sutryniau šviežius obuolius ir naudojau nusunktą tyrelę). Įmaišykite miltus, cinamoną, sodą, muskatą bei druską. Nepermaišykite. Galiausiai, atsargiai įmaišykite nedideliais kubeliais supjaustytus obuolius.
Padalinkite tešlą į 12 keksiukų formelių, užpildydami jų ¾. Ant viršaus užbarstykite trupinius ir švelniai spustelėkite. Kepkite 175° C temperatūroje apie 20 minučių. Patikrinti galite įsmeigdami dantų krapštuką - jį turėtumėte ištraukti sausą. Skanaus!

• Šaltinis: adaptuota pagal Handle The Heat.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą