2013 m. vasario 5 d., antradienis

Keksiukai su zefyrų gabalėliais ir šokoladu

Praėjusią savaitę nutiko vienas smagus dalykas – šis tinklaraštis sulaukė 10 000-ojo lankytojo. Pasižymiu: vasario 1 d. Galbūt ne itin įspūdingas, bet malonus pasiekimas. :)

O dabar apie keksiukus. Idėja atėjo į galvą visai netikėtai, sukiojantis parduotuvėje. Didžiąją kelio namo dalį svarsčiau, ką daryti su šokoladu - įmaišyti tik gabalėlius ar ištirpintą, o gal apglaistyti juo keksiuko viršų? Neapsisprendusi, išbandžiau kelis variantus. Ragavę sakė, kad skanu visaip, o ištirpę zefyrai šiek tiek primena uogienę.

  

Keksiukai su zefyrų gabalėliais ir šokoladu

• 18 vnt. reikės:
2 L kiaušinių
1 puod. cukraus
75 g sviesto
1 a.š. vanilės ekstrakto
½ puod. natūralaus jogurto
1½ a.š. kepimo miltelių
1½ puod. miltų
200 g. vanilinių zefyrų
100 g. šokolado


• Gaminimas:
Kiaušinius išsukite su cukrumi. Įmaišykite ištirpintą ir atvėsintą sviestą bei jogurtą, taip pat vanilės ekstraktą. Įberkite (geriau - įsijokite) miltus bei kepimo miltelius ir maišykite tik tol, kol masė taps vienalyte. Keksiukų tešlos geriau nepermaišyti. Atsargiai įmaišykite nedideliais kubeliais supjaustytus zefyrus ir šokolado gabalėlius arba karšto vandens vonelėje ištirpintą jo masę.
Tešlą dėkite į popierines keksiukų formeles, užpildydami 3/4 ar visą jų tūrį. Kepkite 175° C temperatūroje apie 20 minučių. Patikrinti galite įsmeigdami dantų krapštuką - jį turėtumėte ištraukti sausą. Skanaus! 

Be šokolado, užtat su daug zefyrų gabalėlių. Saldžiausias variantas.
Su ištirpintu šokoladu. Mažiausiai saldus variantas.
Su šokolado gabalėliais. Vidutinis saldumas.
Šaltinis: asmeninė variacija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą