2012 m. liepos 2 d., pirmadienis

Jello shots

  Jello shots yra dalykas, kurį išbandyti norėjau jau labai seniai. Baisiai smagu atrodė, labai knietėjo sužinoti ar tas smagumas tikrai dar ir skanus. Taigi, kai pasibaigus egzaminams ir sesijoms su draugais nusprendėme važiuoti prie jūros, aš supratau, kad pribrendo laikas pagaliau išbandyti jello shots. Pagaminti, pasirodo, labai paprasta, o rezultatu visi buvo patenkinti.
  Receptų yra labai įvairių, bet aš pradžiai nusprendžiau padaryti ką nors labai greito ir paprasto.

  IMAM:
 - Vienkartiniai plastmasiniai stikliukai (staparikai/ čerkutės/ stopkės)
 - Pakelis vyšnių žele
 - 250 ml. vandens
 - 125 ml. vynuogių sulčių
 - 123 ml. degtinės

  P.S. Sulčių ir žele derinukus galima rinktis kokius tik norit. Pavyzdžiui apelsinų sultys (tik netirštos) ir apelsininė želė. Lygiai taip pat galima keisti sulčių ir degtinės santykį priklausomai nuo to, kokio stiprumo shotų norite. Svarbiausia palaikyti bendrą visų skysčių kiekį - 0.5 litro vienam pakeliui žele, kad normaliai sustingtų

  DAROM:

 - Imam ąsotėlį ar bet kokį kitą dubenį, iš kurio vėliau bus patogu pilstyti. Suberiame į jį žele ir užkaičiame vandenį. Vandeniui užvirus pilame jį ant žele, maišom maišom maišom, tada supilam sultis, vėl maišom maišom maišom, galiausiai dedam degtinę ir vėl daug maišom maišom maišom. Kai viską būnam gerai išmaišę, supilstome į vienkartinius stikliukus ir paliekam. Sustingsta per kelias valandas ir tadam - turite jello shotus.
   DĖMESIO. Jei dėjote tokias skysčių proporcijas, kad mišinys gavosi karštas, ant staigiųjų ieškot ledukų ir bandot jį atšaldyti. Nes alkoholis garuoja ir jūs to nenorite (:



2 komentarai:

  1. O kiek stopkių maždaug gaunasi pagal šį receptą :)?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai priklauso nuo to, po kiek pilstai. Jei gerai pamenu, man apie 15 gavosi. Jei labai tvarkingai po 100g pilstysi, tai teoriškai 10 turėtų išeiti stopkių.
    O norint daugiau, visuomet galima padvigudinti/trigubinti recepte pateiktus dydžius (:

    AtsakytiPanaikinti