2012 m. liepos 28 d., šeštadienis

Inesos obuolių pyragas

Kaitinant +31° C karščiui dar tikrai neatrodo, kad čia pat rugpjūtis, vasaros pabaiga ir pirmieji obuoliai. Kita vertus, senoliai byloja - ruošk roges vasarą, tad ir recepto pačiam pačiausiam obuolpyragiui neprošal dairytis iš anksto. Sesers pyragas - paprastas, greitai paruošiamas, tačiau su ypatinga plutele, kuri pavyksta toli gražu ne kiekvienai šeimininkei, tačiau pavergia visas šio skanėsto ragaujančias širdis. Kai būdavau maža, paslapčiomis tą plutelę nuvalgydavau, o pyragą palikdavau kepimo formoje kitiems. (:

Inesos obuolių pyragas

• Didelei kepimo formai reikės:

~1 kg. mėgstamų obuolių
6 M dydžio kiaušinių
3 stiklinių cukraus
2 stiklinių miltų

• Gaminimas:
Iš pradžių paruošiame kepimo formą: priklausomai nuo turimos viryklės ypatybių, padengiame jos dugną džiūvėsėlių trupiniais arba visą ištepame sviestu/aliejumi. Tada nulupame visą kalną obuolių ir smulkiai juos supjaustome į skardą, šerdį išmesdami lauk. Šio pyrago atveju, skarda turi būti pilna obuolių, nuo viršaus turi likti vos keli centimetrai užpildymui tešla, kad susidarytų plutelė. Po to, įmušame į dubenį kiaušinius, išsukame juos su cukrumi, kol pastarasis ištirpsta (apie 5 minutės plaktuvu). Galiausiai įmaišome miltus. Taip, tešla yra labai tiršta ir būtent tokia turi būti. Viską gerai išmaišę, tešlą užpilame ant obuolių ir šiek tiek palyginame, kad jie būtų uždengti vientisu sluoksniu. Kepame 60-90 minučių 150
° C temperatūroje, kol susidaro plutelė (jei pavyksta), o įsmeigtas pagaliukas ištraukiamas sausas. Tiesa, šis pyragas mėgsta apgauti, kad jau yra iškepęs, nors iki to jam dar reikia kurį laiką patupėti orkaitėje, tad tikrinkite rūpestingai. (: Skanaus!

Šaltinis: sesuo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą