2012 m. liepos 12 d., ketvirtadienis

Tėvo lazanija

Atvykau pas tėvus į Švediją ir sugebėjau peršalti. Kad tinklaraštis nemiegotų, sumaniau šokią tokią išeitį – sėdžiu dabar virtuvėje ir stebiu, kaip tėvas ruošia lazaniją, o receptu dalinuosi su jumis. Kadangi jis ruošia iš akies, produktų kiekiai nebus labai tikslūs, bet ir patiekalas ne toks, kurį lengva sugadinti.

Tėvo lazanija

• Reikės:
500 g. jautienos faršo
1 didelio svogūno
1 didelės paprikos
2 nemažų morkų
1 indelio konservuotų pomidorų
4 česnako skiltelių
250 g. fermentinio sūrio
Lakštiniai makaronai
Saujelės lazdyno riešutų
Saujelės šviežio baziliko
Petražolių (jei šviežios - puiku)
Trupučio sviesto
Alyvuogių aliejaus kepimui
Druskos ir pipirų

• Gaminimas:
Lakštus nuplikyti verdančiu vandeniu arba apvirti kokią minutę. Į keptuvę sudedame kubeliais pjaustytą svogūną, pakepiname, kol gražiai pagelsta, tada suverčiame faršą ir įspaudžiame/smulkiai įpjaustome česnaką. Kepame tol, kol faršas nebebus žalias. Atskiroje keptuvėje pakepkite kubeliais pjaustytą papriką ir juostelėmis sutarkuotą morką, kol daržovės suminkštės. Galiausiai sumaišykite faršą su daržovėmis, sudėkite trintas šviežias daržoves, prieskonius bei suverskite konservuotus pomidorus ir uždengę dangtį troškinkite 20-30 minučių. Kol viskas troškinasi, paruoškite kepimo formą - ištepkite ją sviestu ir dugną padenkite lakštiniais makaronais. Vėliau, viskam išsitroškinus, ant makaronu dėkite masę iš keptuvės, tolygiai ją paskirstykite, užbarstykite truputį sūrio ir uždenkite lakštais, toliau procesas kartojasi, kol forma užsipildo/baigiasi troškinta masė. Paskutinio sluoksnio lakštiniais makaronais jau nebeuždengiame, o tik gausiai apibarstome sūriu ir ant viršaus užbarstome iki miltelių susmulkintus lazdyno riešutus. Pašauname 30-45 minutėms į ~200°C temperatūros orkaitę. Tėvas valgo su pesto padažu, motina - su česnakiniu, S. nenaudojo jokio padažo, jūs turite progą rasti savo variantą. :) Skanaus!


Šaltinis: tėvas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą