2012 m. birželio 6 d., trečiadienis

Kepti koldūnai su grietinės padažu ir sūriu.

  Labas labas.
  Yra du dalykai, be kurių mano virtuvė turbūt sugriūtų - koldūnai ir sūris. Koldūnai yra pigu, greita ir turbūt galima rasti meleoną galimybių, pagaminti iš jų ką nors skanaus. O sūris yra sūris. Tiesiog. Bet koks patiekalas tampa skanesnis, jei jame yra sūrio. (*vieta juokeliams apie žiurkes*).
   Šiandien pietums kepiau koldūnus, maudžiau juos grietinės padaže ir barsčiau sūriu. Buvo skanu, pabandykit ir jūs. Iškart sakau, kad produktų proporcijų praktiškai niekuomet nežiūriu ir dedu tiek, kiek man atrodo reikalinga. Recepte pateikti produktų kiekiai gali stipriai skirtis ir didelės bėdos tame nebus. Šito recepto sugadinti turbūt nelabai įmanoma (:


 Kepti koldūnai su grietinės padažu ir sūriu 

  •   IMAM:
      -
    450g koldūnų
      - 100g sūrio
      - Aliejaus
      - Grietinės (grietinėlė, prabangesniam variantui)
      - 300ml. sultinio (iš bėdos tinka netiršta užpilama sriuba)
      - 2 šaukštai miltų
      - Druska, pipirai ir prieskoniai kaip jau patys sugalvosit.
        
  • DAROM:
       Įkaitintoje keptuvėje ant mažos ar vidutinės ugnies kepam koldūnus 10-15min, kol jie apskrunda ir pasidaro gražūs. Tuomet į keptuvę supilam 200ml sultinio (didžiąją dalį) ir uždedame dangtį, kad koldūnai virtų. Sultinyje virti koldūnai turėtų 10-15min, kol beveik visas sultinys nugaruoja.
       Kol koldūnai verda, darom padažą: grietinę sumaišom su prieskoniais, įdedame truputi miltų ir supilam likusį sultinį.
       Koldūnams išvirus, pilame ant jų padažą ir apibarstome sutarkuotu sūriu. Šitoje vietoje galima pasitelkti fantaziją ir praturinti receptą svogūnais, daržovėmis, mėsa ar kitais produktais, kurie jums (pa)tinka. Pakepame viską dar 10min, kol sūris išsilydo, viskas gražiai susimaišo ir apskrunda.
       Tuomet džiaugiamės savo kulinariniais sugebėjimais, dedam koldūnus į lėkštę ir ragaujam. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą