2012 m. birželio 5 d., antradienis

Lašiša krapų ir grietinėlės padaže

Žinia, visada reikia nuo kažko pradėti. Aš pradėsiu nuo paskutinio rimtesnio ruošto patiekalo. Na, iš tikrųjų, tai nieko čia rimto – labai paprasta, greita ir, sakė, skanu.

Lašiša krapų ir grietinėlės padaže

• 2 porcijoms reikės:
600 g. lašišos file

• Padažui:
1 galv. svogūno
1 pak. grietinėlės (10-15% riebumo)
200 ml. daržovių sultinio
30 g. sviesto
1 v.š. krapų
2  citrinos skiltelės
Po žiupsnelį druskos ir pipirų 

• Gaminimas:
Peiliu rūpestingai pašaliname odą nuo žuvies file. Pastarąją padaliname į 2-4 gabalėlius, įtriname druska, pipirais bei apšlakstome citrinos sultimis (nebūtina). Gilesnėje keptuvėje ištirpiname sviestą ir pakepame jame smulkiai sukapotą svogūną 3-4 minutes. Pasiruošiame sultinį, puodelyje verdančio vandens ištirpindami dalį sultinio kubelio ar įberdami atitinkamų prieskonių mišinio. Į keptuvę suberiame krapus, supilame sultinį ir grietinėlę. Kai padažas užverda, sumažiname ugnį ir suguldome žuvies gabalėlius. Uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname 10-15 minučių. Jei padažas žuvies neapsemia, atsargiai apverčiame praėjus pusei laiko.  Patiekiame su bulvių koše ar ryžiais. Skanaus!


Šaltinis čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą