2012 m. birželio 26 d., antradienis

Paukštienos marinavimas paprastai

Pastarąsias penketą dienų praleidau su S. ir draugais jo tėvo sodyboje šalia ežero. Kadangi didžiąją raciono dalį sudarė ant laužo keptos gerybės, ne kartą teko marinuoti sau paukštieną, nes kiaulienos nevalgau. Ragavę gyrė, kad labai skanu ir domėjosi, koks receptas. Na, jis tikrai labai elementarus, tad skubu pasidalinti su kitais iškylautojais ir dėl kitų priežasčių suinteresuotais skaitytojais.

Paukštienos marinatas

• Reikės:

Paukštienos file (esu išbandžiusi su kalakutiena ir vištiena)
Majonezas (dažniausiai naudoju „Vilniaus“)
Padažas (paprastas pomidorų, aštrusis „Tabasco“, česnakinis - improvizuokite)
Mėgstami prieskoniai
Juodieji pipirai
Druska (nepamirškite, kad naudojat prieskonių mišinius jos nebereikia!)
Svogūnas ir/ar česnakas

• Gaminimas:
Gaminu viską iš akies, bet iš esmės majonezo ir padažo mišinyje mėsa turi būti sąžiningai įklimpusi. Tad supjaustome mėsą vidutinio dydžio gabalėliais, sudedame į dubenį, užkrauname atitinkamą kiekį majonezo (0,5 kg mėsos reikia apie 200 ml majonezo) ir keletą pasirinkto padažo šaukštų (savaime suprantama, jei padažas aštrus, jo reikia mažiau). Jei mėgstate specifinį skonį, kurį mėsai suteikia svogūnas, įdėkite ir griežinėliais pjaustytą svogūno galvą, aš asmeniškai jų nevalgau ir šiaip mėgstu aštresnį maistą, todėl mėsą gardinu česnaku. Galite bandyti derinti abi daržoves, irgi bus neblogai. Galiausiai atėjo prieskonių eilė – siūlyčiau improvizuoti ir dėti viską, kas patinka. Išvykai buvau įsigijusi tik juodųjų pipirų, vištienos ir šašlykų prieskonių, tačiau ir šių pilnai pakako, nors marinatą ruošdama namie įdėčiau ko nors žalio, galbūt savo mėgstamo raudonėlio ar baziliko. Sudėjus visus ingredientus paukštieną marinate palikite bent porai valandų. Jei, priešingai nei aš, mėgstate minkštą mėsą - laikykite ilgiau. Man pačiai pakako  nedideliais gabalėliais supjaustytą mėsą pamarinuoti valandą. Tiesa, nepamirškite kas pusvalandį paukštienos gabalėlius pamasažuoti ar bent pamaišyti marinate, kad jis geriau įsigertų. Skanaus!

 (Nuotraukos nebus, nes marinatai neatrodo labai estetiškai.)

Šaltinis: asmeninė variacija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą