2012 m. birželio 6 d., trečiadienis

Studentiški ryžiai su daržovėmis

Na, gerai, nebūtinai studentams.  Kiekvienam, kuris nori skaniai bei taupiai pavalgyti. Šiuo atveju – dar ir sveikai, nes, žinia, šaldyti vaisiai ar daržovės išsaugo didžiąją dalį maistingųjų medžiagų (priešingai, nei daugelis mano). Žemiau pateikiu du receptus porcijomis, skirtomis vienam žmogui, norint pamaitinti didesnį asmenų skaičių, sudedamųjų dalių kiekį reikėtų atitinkamai padidinti.

Virti ryžiai su daržovėmis 

• Reikės:
Pusės pakelio ryžių (apie 60 g.)
Pusės pakelio šaldytų daržovių (apie 200 g.)
25 g. fermentinio sūrio (nebūtina!)
2 v.š. grietinės
1 v.š. kečupo
Gabalėlio sviesto
Žiupsnelio druskos
Mėgstamų prieskonių

• Gaminimas:
Ryžius ir daržoves išverdame atskiruose puoduose (jei savo studentiškoje virtuvėje turite tik vieną, pirmiau virkite daržoves). Daržovėms išvirus (apie 10 min.), jas nusunkiame, sudedame į dubenį, pasūdome ir ant jų ištirpiname sviestą. Ryžiams išvirus (15-20 min.), juos nukošiame, suberiame prieskonius, sumaišome su grietine bei kečupu, užtarkuojame sūrį ir palaikome ant silpnos ugnies tol, kol pastarasis išsilydo. Patiekti galima dviem būdais: ryžius ir daržoves atskirai arba viską sumaišius į vieną košę. Man asmeniškai labiau patinka antrasis variantas. Skanaus!


Kepti ryžiai ir daržovės 

• Reikės:
Pusės pakelio ryžių (apie 60 g.)
Pusės pakelio šaldytų daržovių (apie 200 g.)
2 v.š. grietinės
1 v.š. kečupo
Gabalėlio sviesto
Mėgstamų prieskonių

• Gaminimas:
Išvedame ryžius (arba naudojame pusę pakelio likusią nuo pirmojo recepto ruošimo :), juos nusunkiame (užtrunkame 15-20 min.). Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto ir jame 5 min. pakepame daržoves. Į keptuvę sudedame ryžius, pakepame dar 5 minutes, įdedame mėgstamų prieskonių (aš renkuosi klasikinį variantą - druską ir pipirus). Galiausiai įdedame kečupą bei grietinę ir viską gerai išmaišome. Skanaus!


Šaltinis: fantazija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą