2012 m. liepos 1 d., sekmadienis

Duonos ir pupelių mišrainė kitaip

Palikta viena namuose su pustuščiu šaldytuvu ir noru išleisti kuo mažiau pinigų prieš Heineken Open'er, apžvelgiau turimus produktus ir nusprendžiau sukomponuoti mišrainę, įkvėptą to, ką kažkada ragavau apsipirkusi, jei neklystu, „Norfoje“.

 Duonos ir pupelių mišrainė kitaip

• Dideliam dubeniui reikės:
 300 g. pupelių
Skardinės (220 g.) konservuotų kukurūzų
1 didelės saldžiosios paprikos*
4 riekelių juodos duonos
200 g. fermentinio sūrio
Majonezo
Poros česnako skiltelių
Druskos ir pipirų

*aš naudojau dvi mažas - raudoną ir žalią

• Gaminimas:
Jei pupelės džiovintos (aš naudoju būtent tokias), užmerkiame jas šaltame vandenyje per naktį (na, kokioms 8 valandoms). Po to vandenį nupilame, pupeles sudedame į puodą, užpilame šviežio vandens ir verdame ant silpnos ugnies apie 30-40 minučių, kol pupelės pasidaro minkštos. Išvirusias pupeles nuvarviname sietelio pagalba ir paliekame džiūti, kol užsiimsime kitais reikalais. Dabar metas kepti duoną: padaliname riekelės į 2-3 dalis ir kepame, kol gražiai apskrunda. Po to įtriname česnaku (taip pat galite jį sutrinti ir dėti į bendrą mišrainės masę) bei supjaustome mažesniais gabalėliais. Supjaustome papriką, sūrį ir nukošiame kukurūzus. Viską, įskaitant pupeles, sudedame į tinkamo dydžio dubenį. Įdedame majonezo pagal skonį (vieni mėgsta riebiau, kiti atvirkščiai), pagardiname druska bei pipirais, gerai išmaišome ir... viskas. Skanaus!

 

• Šaltinis:asmeninė variacija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą