2012 m. liepos 31 d., antradienis

Želė beveik-pudingas

   Paskutiniu metu man  vis į rankas papuola želė, iš kurios, pasirodo, galima padaryti labai daug skanių dalykų. Paskutinis atradimas - želė pudingas, kuris gavosi visai netyčia, nusprendus patobulinti mamos kavos želė receptą. Nežinau ar visiškai tikslingą tai vadinti pudingu, tačiau tiek išvaizda, tiek skonis labai artimas pudingui ir manau nepadarysiu didelės nuodėmės šį patiekalą taip ir pavadinusi - želė pudingu. Didžiausias smagumas tame, kad šis patiekalas labai greitai ir paprastai paruošiamas. Taip pat jis labai skanus, o karštą vasaros dieną ištrauktas iš šaldytuvo gali puikiai atstoti ledus.

  IMAM:
 - 
2 pakeliai vyšnių želė
 - 0.5l jogurto
 - 05l vandens

  P.S: Aš naudoju natūralų, bet puikiai tinka ir jūsų mėgiamas jogurtas, tik patarčiau vengti labai tirštų, kad nekiltų sunkumų maišant. Želė taip pat tinka visokia, bet man patinka vyšninė, nes ji skani, o pudingas su ja  gaunasi smagiai rožinis.

  DAROM:
  2 pakelius želė užpilam puse litro verdančio vandens ir gerai gerai išmaišom. Paliekam ramybėje kol vanduo visiškai atšąla ir dar truputi, kol želė po truputi pradeda stingti. Tuomet į šį tirštėjantį skystį supilame jogurtą ir laaabai gerai išmaišom. Pradžioje gali būti šiek tiek sunku, bet pasidarbavus šaukštu gauname gražią vientisą masę, kuri po kurio laiko ir taps pudingu. Masę galima pilstyti į ledaines ar dubenį, galima dėti į formelę - kaip jums patinka. Palaikius šaldytuve masė sustingsta ir tampa pudingu. Ir viskas. Ir labai paprasta ir labai skanu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą