Vištienos file grietinėlėje
• Reikės*:
Vištienos file
Krakmolo
Pakelio grietinėlės
Vištienos prieskonių
Alyvuogių aliejaus kepimui
• Gaminimas:
Vištienos file supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais, išvoliojame krakmole ir dedame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Truputį apkepę, mėsą apibarstome prieskoniais. Po to stebime, ar netrūksta aliejaus ir laukiame, kol vištiena iškeps (~20 minučių). Galiausiai užpilame grietinėlę, viską gerai išlmaišome ir pakaitiname dar kokias 5 minutes, kol grietinėlė sutirštėja. Skanaus!
*Vištienos file vienam pusės litro grietinėlės pakeliui reikia apie 0,8 kg. Na, žiūrėkite pagal naudojamos keptuvės dydį ar norimos paruošti mėsos kiekį. Čia svarbiausia, kad grietinėlė file gabaliukus 3/4 ar 2/3 apsemtų.
NB! Nekaitinkite grietinėlės per ilgai, nes išsiskirs riebalai. Taip pat nepadauginkite ir aliejaus – prieš pilant grietinėlę jis beveik visas turi būti susigėręs į mėsą. Kitu atveju, didžiąją aliejaus dalį atsargiai nupilkite. (:
Šaltinis: mama.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą