2012 m. liepos 16 d., pirmadienis

Vištienos file grietinėlėje

Prisipažinsiu – šis patiekalas yra priežastis, kodėl iš visų mėsų vištienos atsisakiau paskiausiai ir kodėl po kokių penkerių ar šešerių metų ją vėl pradėjau valgyti. Trašku, sultinga ir nepadoriai skanu... Išbandykite ir jūs.

Vištienos file grietinėlėje 

• Reikės*:
Vištienos file
Krakmolo
Pakelio grietinėlės
Vištienos prieskonių
Alyvuogių aliejaus kepimui

• Gaminimas:
Vištienos file supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais, išvoliojame krakmole ir dedame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Truputį apkepę, mėsą apibarstome prieskoniais. Po to stebime, ar netrūksta aliejaus ir laukiame, kol vištiena iškeps (~20 minučių). Galiausiai užpilame grietinėlę, viską gerai išlmaišome ir pakaitiname dar kokias 5 minutes, kol grietinėlė sutirštėja. Skanaus!

*Vištienos file vienam pusės litro grietinėlės pakeliui reikia apie 0,8 kg. Na, žiūrėkite pagal naudojamos keptuvės dydį ar norimos paruošti mėsos kiekį. Čia svarbiausia, kad grietinėlė file gabaliukus 3/4 ar 2/3 apsemtų.

NB! Nekaitinkite grietinėlės per ilgai, nes išsiskirs riebalai. Taip pat nepadauginkite ir aliejaus  – prieš pilant grietinėlę jis beveik visas turi būti susigėręs į mėsą. Kitu atveju, didžiąją aliejaus dalį atsargiai nupilkite. (:

 Šaltinis: mama.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą