2013 m. sausio 19 d., šeštadienis

15-os minučių avižiniai sausainiai

Aną kartą skundžiausi, kad avižinių sausainių paruošimo laikas gana ilgas ir visai netikėtai radau gerokai greitesnį variantą. Tiksliau, prieš keletą dienų grįžusi namo susivokiau, jog reikia pasiruošti koliokviumui, bet namuose neturiu nieko prie arbatos. Paskubomis peržvelgusi savo žymas, aptikau šį puikų receptą. Nereikia nei miltų, nei kiaušinių ir užtrunka vos penkiolika minučių!

 

15-os minučių avižiniai sausainiai

• 8 vnt. reikės:
3/4 puod. avižinių dribsnių
1/4 a.š. sodos/kepimo miltelių
2 v.š. rudojo cukraus
2 v.š. baltojo cukraus
2 v.š. razinų ar šokolado gabalėlių
1 v.š. ištirpinto sviesto, margarino ar riešutų sviesto
1-2 v.š. pieno
Žiupsnelio druskos


• Gaminimas:
Viskas gana elementaru: dribsnius, cukrus ir sodą ar kepimo miltelius sudėkite į trintuvą (blenderį) ir šiek tiek pasmulkinkite. Į masę įmaišykite razinas, sviestą ir 1 v.š. pieno. Gerai išmaišykite. Jei masė dar nebus sulipusi, įdėkite 1 a.š. pieno, po to – jei reikės – dar vieną. Daugiau nei 3 a.š. (t. y. 1 v.š.) neturėtų reikėti. Paruoštą tešlą kabinkite arbatiniu šaukšteliu ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, truputį suplokite. Kepkite 5-10 minučių 200° C temperatūroje (kol sutvirtės). Skanaus!

• Šaltinis: Chocolate Covered Katie.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą