2013 m. sausio 12 d., šeštadienis

Avižiniai keksiukai su šokolado gabalėliais

Avižinius sausainius pagaminti užtrunka sąlygiškai ilgai ir juos valgyti reikia pilnai atvėsusius. O ką daryti, jei įsinori ko nors tokio čia ir dabar? Atsakymas - šie keksiukai. Jų skonis labai, labai panašus į avižinių sausainių ir paruošimas užtrunka apie dvidešimt minučių. Valgyti galima dar šiltus, kai tik gražiai nusilupa popierėlis. Tikrai gaminsiu šiuos keksiukus dar ne kartą. :)


 Avižiniai keksiukai su šokolado gabalėliais

• 12 vnt. reikės:
1 puod. miltų
1 puod. avižinių dribsnių
1/3 puod. rudojo cukraus
1 didelio kiaušinio
1/4 puod. sviesto ( ~57 g.)
1 puod. pieno
1 puod. šokolado gabalėlių
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 a.š. sodos/kepimo miltelių
1/2 a.š. cinamono
1/4 a.š. druskos


• Gaminimas:
Sumaišykite avižinius dribsnius su puse puodelio pieno ir atidėkite į šalį.
Dideliame dubenyje, išsukite cukrų ir kiaušinį iki vienalytės, karamelės spalvos masės. Įpilkite vanilę ir sviestą (geriausia naudoti ištirpintą, bet jau šiek tiek atvėsusį). Įmaišykite miltus, avižas, sodą, druską, cinamoną, likusį pieną ir gerai išmaišykite iki vienalytės konsistencijos. Galiausiai įberkite į tešlą šokolado gabalėlius ir dar truputį pamaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų. Padalinkite masę tolygiai į 12 keksiukų formelių, išklotų specialiais popierėliais (užsipildo apie 1/2 jų). Kepkite 175° C temperatūroje apie 15-18 minučių. Patikrinti galite įsmeigdami dantų krapštuką - jį turėtumėte ištraukti sausą. Skanaus! 


• Šaltinis: How Sweet It Is.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą