2012 m. gruodžio 22 d., šeštadienis

Avižiniai sausainiai

Šiandien važiuoju į oro uostą pasitikti savo antrosios pusės. Visai neseniai Jis man parodė avižinių sausainių su M&Ms nuotrauką ir pasakė, kad būtų įdomu tokių paragauti. Na, man antrą kartą sakyti nereikia – su būtent tokiu skanėstu Jis ir bus pasitiktas. O, jei dar turėčiau termosą... Arbata ir sausainiai iš mylimo žmogaus pakeliui namo tamsų žiemos vakarą, argi ne jaukiai tai skamba?

Avižiniai sausainiai

• Reikės:
225 g. sviesto
200 g. rudojo cukraus
200 g. baltojo cukraus
2 L kiaušiniai
245 g. miltų
175 g. avižų dribsnių (ne greito paruošimo!)
1,5 puod. razinų, šokolado gabalėlių, M&Ms ar pan.
1 a.š. cinamono
1 a.š. kepimo miltelių/sodos
1/2 a.š. jūros druskos
1/4 a.š. muskato

Taip, sausainių išeina DAUG.

 • Gaminimas:
Dideliame dubenyje plaktuvu ar rankomis išsukite kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki vientisos, purios masės. Įmaišykite į masę po vieną kiaušinį.
Kitame dubenyje sumaišykite/persijokite miltus, kepimo miltelius/sodą, druską, muskatą ir cinamoną. Įmaišykite avižų dribsnius ir, šiuo atveju, M&Ms.
Birius produktus suberkite į sviestinę masę ir gerai išmaišykite. Įdėkite tešlą į šaldytuvą mažiausiai valandai, geriausia - nakčiai.
Atšaldytą tešlą formuokite į rutuliukus. Dėkite ant kepimo popieriaus maždaug 5 cm atstumu vieną nuo kito. Švelniai paspauskite rutuliukų viršų, kad truputį suplokštėtų. Nepersistenkite – kepant jie suplonės savaime.
Kepkite 180º C orkaitėje apie 10 minučių, kol paviršius pradės ruduoti. Iškepusius sausainius visiškai atvėsinkite. Skanaus!

• Pastabos:
1. Iškepę sausainiai tinkami vartoti pusę savaitės, tešlą šaldytuve galima laikyti apie savaitę, o šaldiklyje - iki dviejų mėnesių.
2. Lebovitz rašo, kad skanu sausainukus mirkyti kavoje.

 

P.S. Tiesą sakant, kepdama šiuos sausainius truputį susimoviau. :)) Pirmą partiją prideginau, nes kepiau padėjusi ties orkaitės viduriu ir nė nespėjau sureaguoti, kaip greit prisvilo sausainių apačia. Po to bandžiau kepti porcelianinėje kepimo formoje – sausainiai išsileido daugiau nei kepant skardoje ir sulipo į vieną didelį - na, bent jau skanų - blyną. Laimė, trečias kartas nemelavo ir patupdžiusi kepimo skardą pačiame orkaitės viršuje bei nustačiusi itin žemą temperatūrą, vieną partiją avižinių sausainių iškepiau sėkmingai. Kitą kartą žinosiu, kad sausainius turimoje orkaitėje reikia kepti labai, labai atsargiai. Tikiuosi, jūsų virtuvės įranga geresnė. ;)

• Šaltiniai: pagal David Lebovitz ir How Sweet It Is.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą