Kreminis (grietinėlės) likeris
• Apie 1,1l reikės:
400 ml. viskio/brendžio
100 ml. pieno
200 g. grietinėlės
1 ind. saldinto sutirštinto pieno
2 v.š. užplikytos stiprios kavos, atšaldytos
1 a.š. migdolų arba vanilės esencijos
• Gaminimas:
Viskas elementaru - pakankamai dideliame inde sumaišykite visus produktus iki vienalyčio skysčio. Supilkite į sandarų indą ir prieš patiekdami šaldytuve palaikykite mažiausiai parą. Prieš pilstant, suplakite. Suvartoti per mėnesį. Skanaus!
• Pastabos:
1. Skonis panašus į klasikinio „Damų likerio“ (jo esmė yra brendis ir grietinėlė).
2. Stiprumas, savaime suprantama, priklauso nuo naudojamo alkoholio. Mano turėtas viskis buvo 40% , tad likeris išėjo apie 15%. Jei jaučiate, kad gėrimas jums per stiprus, tiesiog įpilkite dar šiek tiek pieno ar neriebios grietinėlės.
3. Galima naudoti tik grietinėlę arba tik pieną - skirsis riebumas.
4. Likerį laikant šaldytuve, pravartu butelį kasdien supurtyti, kad išsimaišytų.
• Šaltinis: Saulėta virtuvė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą