2012 m. gruodžio 19 d., trečiadienis

Kreminis (grietinėlės) likeris

Pradedu ruošti Kalėdines dovanas. Kadangi šeimos nariai-dovanų gavėjai tinklaraščio neskaito, receptais drąsiai dalinuosi iš anksto. Gal pravers... :)

Kreminis (grietinėlės) likeris

• Apie 1,1l reikės:
400 ml. viskio/brendžio
100 ml. pieno
200 g. grietinėlės
1 ind. saldinto sutirštinto pieno
2 v.š. užplikytos stiprios kavos, atšaldytos
1 a.š. migdolų arba vanilės esencijos

 • Gaminimas:
Viskas elementaru - pakankamai dideliame inde sumaišykite visus produktus iki vienalyčio skysčio. Supilkite į sandarų indą ir prieš patiekdami šaldytuve palaikykite mažiausiai parą. Prieš pilstant, suplakite. Suvartoti per mėnesį. Skanaus!

• Pastabos:
1. Skonis panašus į klasikinio „Damų likerio“ (jo esmė yra brendis ir grietinėlė).
2. Stiprumas, savaime suprantama, priklauso nuo naudojamo alkoholio. Mano turėtas viskis buvo 40% , tad likeris išėjo apie 15%. Jei jaučiate, kad gėrimas jums per stiprus, tiesiog įpilkite dar šiek tiek pieno ar neriebios grietinėlės. 
3. Galima naudoti tik grietinėlę arba tik pieną - skirsis riebumas.
4. Likerį laikant šaldytuve, pravartu butelį kasdien supurtyti, kad išsimaišytų. 

 

• Šaltinis: Saulėta virtuvė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą