Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže
• Reikės:
2 vištienos krūtinėlių
Marinatui:
Prieskonių (naudojau: juodieji pipirai, saldžioji paprika, vištienos prieskoniai)
1-2 v.š. šviežiai išspaustų citrinos sulčių
1 v.š. šviežio tarkuoto imbiero
3 skil. išspausto česnako
1-2 v.š. sojų padažo
Plutelei:
1-2 kiaušinių baltymų
2-4 v.š. krakmolo
arba
2 v.š. krakmolo
2 v.š. miltų
Alyvuogių aliejaus kepimui
Padažui:
2 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
2 v.š. sojų padažo
2 v.š. medaus
3 skilt. išspausto česnako
• Gaminimas:
Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Sudėkite į nedidelį indą, paruoškite marinatą ir laikykite mažiausiai pusvalandį. Marinuotą vištieną apvoliokite miltų ir krakmolo mišinyje arba krakmolo ir kiaušinių baltymų plakinyje (1 v.š. krakmolo - 1 kiaušinis, kiekį derinkite pagal file kiekį, šiaip turi gautis tokia tirštoka masė) ir kepkite*, kol apskrus. Po to nupilkite aliejų, sudėkite padažui reikalingus produktus ir ant silpnos ugnies kaitinkite, kol medus išsilydys. Galiausiai patroškinkite dar porą minučių. Rekomenduoju patiekti su ryžiais. Skanaus!
* Šiuo atveju, kepimas - truputį komplikuotas reikalas. Geriausia tokią vištieną ruošti gruzdintuvėje ar puode su įkaitintu aliejumi, bet tiks ir keptuvė. Labai svarbu gabalėlius atskirti, dėti po vieną, nes kitaip jie sulimpa vienas su kitu. Jei prieš ruošiant padažą yra aliejaus perteklius - nupilti ar nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Na, kepti gabalėliai nebus tokie gražūs, kokie būtų gruzdinant, bet visada galima švarioje keptuvėje pakepinti sezamo sėklų ir suberti jas į padažą - bus truputį puošniau.
Mano antroji pusė taip pat išbandė šį receptą ir tikrai nenusivylė. |
• Šaltinis: asmeninė variacija, pagrindas - žinutė atitinkamoje supermama.lt temoje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą