2012 m. gruodžio 7 d., penktadienis

Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže

Aną savaitgalį mitau pica, apie praėjusias darbo dienas nė nekalbu (sumuštinių, bananų ir sėlenų dribsnių su jogurtu fiesta), tad šį reikėjo žūtbūt pasigaminti ką nors padoraus ir palepinti savo skrandį. Ilgai svarstyti neteko. :)

Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže

• Reikės:
2 vištienos krūtinėlių

Marinatui:
Prieskonių (naudojau: juodieji pipirai, saldžioji paprika, vištienos prieskoniai)
1-2 v.š. šviežiai išspaustų citrinos sulčių
1 v.š. šviežio tarkuoto imbiero
3 skil. išspausto česnako
1-2 v.š. sojų padažo

Plutelei:
1-2 kiaušinių baltymų
2-4 v.š. krakmolo
arba
2 v.š. krakmolo
2 v.š. miltų

Alyvuogių aliejaus kepimui

Padažui:
2 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
2 v.š. sojų padažo
2 v.š. medaus
3 skilt. išspausto česnako


• Gaminimas:
Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Sudėkite į nedidelį indą, paruoškite marinatą ir laikykite mažiausiai pusvalandį. Marinuotą vištieną apvoliokite miltų ir krakmolo mišinyje arba krakmolo ir kiaušinių baltymų plakinyje (1 v.š. krakmolo - 1 kiaušinis, kiekį derinkite pagal file kiekį, šiaip turi gautis tokia tirštoka masė) ir kepkite*, kol apskrus. Po to nupilkite aliejų, sudėkite padažui reikalingus produktus ir ant silpnos ugnies kaitinkite, kol medus išsilydys. Galiausiai  patroškinkite dar porą minučių. Rekomenduoju patiekti su ryžiais. Skanaus!

* Šiuo atveju, kepimas - truputį komplikuotas reikalas. Geriausia tokią vištieną ruošti gruzdintuvėje ar puode su įkaitintu aliejumi, bet tiks ir keptuvė. Labai svarbu gabalėlius atskirti, dėti po vieną, nes kitaip jie sulimpa vienas su kitu. Jei prieš ruošiant padažą yra aliejaus perteklius - nupilti ar nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Na, kepti gabalėliai nebus tokie gražūs, kokie būtų gruzdinant, bet visada galima švarioje keptuvėje pakepinti sezamo sėklų ir suberti jas į padažą - bus truputį puošniau.

Mano antroji pusė taip pat išbandė šį receptą ir tikrai nenusivylė.

 • Šaltinis: asmeninė variacija, pagrindas - žinutė atitinkamoje supermama.lt temoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą