2012 m. gruodžio 17 d., pirmadienis

Daržovėmis įdarytos baklažano puselės užkeptos sūriu

Už lango siaučia žiema, į lauką lįsti visai netraukia. Tokiomis dienomis lėkštėje noriu rasti ką nors šilto, spalvoto ir per daug neapsunkinančio skrandžio. Na, pavyzdžiui...


Daržovėmis įdarytos baklažano puselės užkeptos sūriu

• 2 porcijoms reikės:
1 baklažano
1/2 saldžiosios paprikos
1 nedidelio agurko
4-6 pievagrybių
3-6 vyšninių pomidorų
200 g. sūrio
Prieskonių

• Gaminimas:
Baklažaną perpjauname pusiau, išskobiame vidurį (patogu tai daryti elementariausiu valgomuoju šaukštu). Jeigu nesate tikri, ar daržove karti, ar ne, verta pamirkyti ją sūdytame vandenyje 20-30 minučių. (Kiek kartų pirkau baklažaną, nė karto nebuvo pasitaikęs kartus.) Apšlakstome baklažano puseles alyvuogių aliejuje ir pakepame vidutinės temperatūros* orkaitėje 10-20 minučių.
Visas daržoves supjaustome nedideliais kubeliais ar puselėmis. Sudedame jas į apkeptų baklažano puselių vidų. Pagardiname mėgstamais prieskoniais. Uždengiame folija ir pašauname į orkaitę dar 10-15 minučių.
Prieš kepimo pabaigą, patikriname, ar visos daržovės apkepė. Jei taip, apibarstome tarkuotu sūriu (galima naudoti ir ne fermentinį, tada tiesiog reikės apdėlioti gabalėliais) ir pašildome, kol jis išsilydys.
Galima tiekti kaip pagrindinį patiekalą arba naudoti vietoj garnyro. Skanaus!


* Naudoju dujinę orkaitę, kurioje nenusistato specifinė temperatūra. Padalą statau ties viduriu, tad teoriškai vidutinė temperatūra yra kokie 175 laipsniai.


• Pastabos:
1.  Labai skanu baklažano vidų ištepti tepamu sūriu/varške su žalumynais. Čia visokie „Philadelphia“, „Crème Bonjour“ ir t.t. Arba įdėti truputį pelėsinio sūrio.
2. Aš mėgstu papildomai primėtyti daržovių kepimo formoje aplink baklažano puseles, būtent ten dedu ir išskobtą jų vidų.
3. Galima ir mėsiška variacija, tiesiog prieš dedant daržoves į baklažano puselę įdėkite šiek tiek pakeptos mėsos. Arba yra pragaro virtuvės variantas.


Šaltinis: asmeninė variacija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą