2012 m. gruodžio 23 d., sekmadienis

Karamelinis grietinėlės likeris à la „Baileys“

Na, ir paskutinysis iš mano Kalėdoms ruoštos likerių trijulės.

Karamelinis grietinėlės likeris à la „Baileys“

• Reikės (apie 1l):
400 ml. viskio/brendžio
1 ind. karamelės („Rududu“/dulce de leche/virinto saldinto sutirštinto pieno/etc.)
250 g. grietinėlės, neriebios
60 ml. užplikytos stiprios kavos, atšaldytos (pvz. 3 a.š. tirpios kavos)
1 v.š. vanilės ekstrakto

• Gaminimas:
Kambario temperatūros arba pašildytus karamelę, grietinėlę ir kavą sumaišyti kartu iki vienalyčio skysčio (gali užtrukti). Jei karamelė gumuliuojasi, pasitelkite į pagalbą trintuvą ar plaktuvą. Po to supilkite brendį bei vanilės ekstraktą ir vėl gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite į sandarų indą ir prieš patiekdami šaldytuve palaikykite mažiausiai parą. Prieš pilstant, suplakite. Suvartoti per mėnesį. Skanaus!

• Pastabos:
1. Skonis panašus į „Baileys“ (jo esmė yra viskis ir grietinėlė). Aš pyliau 2-3 kartus daugiau kavos, tai priminė „White Russian“ - vieną mano mėgstamiausių kokteilių.
2. Stiprumas, savaime suprantama, priklauso nuo naudojamo alkoholio. Mano turėtas viskis buvo 40% , tad likeris išėjo apie 16%. Jei jaučiate, kad gėrimas jums per stiprus, tiesiog įpilkite dar šiek tiek grietinėlės ar pieno.
3. Kavos galite dėti daugiau, galite mažiau, bet ji būtina.
4. Likerį laikant šaldytuve, pravartu butelį kasdien gerai supurtyti, kad išsimaišytų.


• Šaltinis: apžiūrinėjau Beatos virtuvę, Jovitos bei Skaistės tinklaraščius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą