2013 m. sausio 4 d., penktadienis

Kokosiniai sausainiai „Sniego gniūžtės“

Kokia dovana kolegei raudonplaukei Gintarei gali būti labiau klasikinė už kokį nors skanėstą? Atsakau: jokia! Šis - lengvai transportuojamas ir skanus net po kelių dienų.

Kokosiniai sausainiai „Sniego gniūžtės“

• Reikės:
4 L kiaušinių baltymai
200 g. cukraus arba cukraus pudros
300 g. kokoso drožlių
50 g. kvietinių miltų
1 a.š. vanilės esencijos arba dalį įprasto cukraus keiskite vaniliniu cukrumi
žiupsnelis druskos


 • Gaminimas:
Virš karšto vandens vonelės, metaliniame dubenyje (iš bėdos tiks ir keramikinis) suplakite kiaušinių baltymus, cukrų ir druską. Kai masė sušils ir taps kreminė (cukrus visiškai ištirps, o baltymai pradės putoti), nuimkite dubenį nuo kaitros ir įmaišykite kokoso drožles, miltus ir vanilės esenciją. Padėkite valandai į šaldytuvą.
Ištraukę tešlą iš šaldytuvo, šaukšteliu arba konditeriniu švirkštu formuokite rutuliukus ir dėkite ant kepimo popieriumi išteptos skardos. Sausainiai nesiplečia, tad didelių tarpų palikti nereikia. Kepkite 15-20 minučių 170° C orkaitėje.

• Pastabos:
1. Dar vienas variantas sunaudoti papildomus kiaušinių baltymus.
2. „Pragaro virtuvėje“ yra itin panašių sausainių – „kokosbusserl“ – receptas.

Nespėjus laiku ištraukti iš orkaitės, gniūžtės nebebūna baltos.
Laimė, skoniui įtakos tai neturi.
 • Šaltinis: Skaistės tinklaraštis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą