2013 m. sausio 22 d., antradienis

Karamelizuota vištiena

Itin paprastas ir greitas patiekalas, kuris yra tiek pat skanus, kiek gražiai atrodo.


Karamelizuota vištiena

• Reikės:
Vištienos file
Cukraus
Sojų padažo
Mėgstamų prieskonių

• Gaminimas:
File supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.  Kepkite keptuvėje pabarstę prieskoniais bei apšlakstę sojų padažu, kol paukštiena iškeps, t. y. apie 10-15 minučių. Po to, švarioje keptuvėje išlydykite cukrų (1 krūtinėlei reikia apie 1 v.š.). Svarbu jo neperkaitinti – pasistenkite paskleisti po visą keptuvę kuo plonesniu sluoksniu ir, vos didžioji dalis išsilydys bei paruduos, atitraukite nuo kaitros. Pavartykite keptuvę, leiskite išsilydyti iki galo. Jei reikia, dar truputį pakaitinkite. Išsilydęs cukrus turėtų būti rudos spalvos, tiesa, jei perkaitinsite ir rudumas bus tamsus, beveik juodas - karamelė jau bus per karti. Tokiu atveju, geriau bandyti dar kartą. Kai jau būsite sėkmingai išlydę cukrų, atitraukę keptuvę nuo kaitros, greit suverskite į ją vištieną ir išvoliokite karamelėje, kad kuo tolygiau pasidengtų. Viskas – galima tiekti. Skanaus!

• Šaltinis: asmeninė variacija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą