2013 m. sausio 9 d., trečiadienis

Fudge saldainiai su šokoladiniu riešutų kremu, vyšniomis ir lazdyno riešutais

Gaminau šiuos saldainius Kalėdų proga ir visiems ragautojams jie labai patiko. Maloniai nustebau ir pati, nes tai buvo pirmoji mano patirtis su fudge, todėl tiksliai nežinojau, kas iš viso to išeis. O išėjo tvirti, tačiau ne kieti, sodraus skonio saldainiai, tikrai skanesni už parduotuvėje aptinkamus savo kolegas. Tad kitą kartą, kai norėsite su proga ar be jos ant stalo pastatyti indą su skanėstais, išbandykite fudge. :)

Kaip kažkada brownies (šokoladainiai), fudge žodyne neturi tikslaus lietuviško atitikmens. Atsižvelgdama į sudėti, teiktinus vertimus ir panašumą į lietuviškas „Karvutes“, siūlyčiau fudge versti į „irisiniai saldainiai“. Tie, kurių receptą pateikiu žemiau, dar ir labai šokoladiniai. :) Jei galite pasiūlyti tikslesnį vertimą - netylėkite.

 
Fudge saldainiai su šokoladiniu riešutų kremu, vyšniomis ir lazdyno riešutais

• Reikės (~400 cm² formai):
1 ind. saldinto sutirštinto pieno
1 puod. šokoladinio riešutų kremo (pvz. „Nutella“)
200 g. kartaus juodojo šokolado
50 g. sviesto
1/2 puod. lazdyno riešutų
1/2 puod. džiovintų vyšnių
1 a.š. vanilės esencijos
1/2 a.š. stambios jūros druskos arba pabarstukų

• Gaminimas:
Visus produktus, išskyrus riešutus bei uogas, sudėkite į puodą arba dubenį virš vandens vonelės. Stengdamiesi neužvirinti, šildykite ir maišykite iki vienalytės masės. Po to, nuėmę indą nuo šilumos, suberkite į vidų riešutus bei uogas. Gerai išmaišykite. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą (bus lengviau išimti lauk) kepimo formą. Išlyginkite paviršių. Palaukę keletą minučių, apibarstykite žiupsneliu stambios jūros druskos arba pabarstukais. Galiausiai patupdykite į šaldytuvą 3-4 valandoms, kad sukietėtų. Išėmę supjaustykite įkaitintu peiliu į norimo dydžio gabalėlius. Skanaus!


• Pastabos:
1. Saldainiai netirpsta, jie išlieka tvirti ir kambario temperatūroje.
2. Kadangi sudėtyje nėra greitai gendančiu produktų, saldainiai tinkami vartoti net keletą mėnesių. Tiesa, išties maža tikimybė, kad nors vienas užsiliks taip ilgai.
3. Jei norite sodresnio riešutų skonio, šokoladinį riešutų kremą galite keisti riešutų sviestu. Tokiu atveju, papildomai sviesto dėti nebereikia.

• Šaltinis: Annie's eats.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą