2012 m. gruodžio 22 d., šeštadienis

Kiaušininis likeris

Klasikinis kiaušininis likeris gaminamas su spiritu, kurio dėka gėrimas gali būti gerokai tirštesnis (kaip sako mano tėvas, „šaukštu kabinamas“), bet nė kiek ne silpnesnis. Gyvenant mieste ir neturit pagelbėti galinčių pažįstamų, tenka apsieiti su degtine. Likeris išeina skystesnis, bet ne ką mažiau skanus. :)

Kiaušininis likeris

• Reikės (apie 0,9l):
5 L kiaušinio trynių
1 ind. saldinto sutirštinto pieno
1 stikl. cukraus pudros
1-2 v.š. vanilinio cukraus arba 1 a.š. vanilės esencijos 
400 ml. degtinės

• Gaminimas: 
Visus ingredientus, išskyrus degtinę, supilame į mažiausiai litro talpos indą ir gerai išmaišome. Palaipsniui į mišinį pilame degtinę ir maišome, kol masė tampa vienalyčiu skysčiu. Naudinga pasitelkti į pagalbą plaktuvą. Galiausiai supilame į sandarų butelį ir padedame į šaldytuvą. Palaikome ten bent parą. Prieš vartojimą suplakite. Skanaus!

• Pastabos:
1. Skonis primena „Advocaat“ likerį (jo esmė - kiaušinių tryniai ir brendis). Jei beveik analogiškos variacijos, degtinę keiskite brendžiu ir naudokite dvigubai daugiau trynių.
2. Kuo daugiau trynių naudosite, tuo labiau kiaušininis bus likeris.
3. Degtinę galima keisti bet kokiu stipriu alkoholiu.
4. Dauguma kiaušininių likerių yra itin tiršti, šis tokia savybe nepasižymi. Jei tokia konsistencija jums labiau patiktų, pilkite daugiau sutirštinto pieno (geriau nesaldinto), t.y. jo turėtų būti daugiau nei alkoholio. Labai panašaus principo likerį galima rasti čia.
5. Naudojant 40% stiprumo degtinę, 900 ml jūsų likerio stiprumas bus apie 18%.
6. Likerį laikant šaldytuve, pravartu butelį kasdien gerai supurtyti, kad išsimaišytų.


• Šaltinis: gaminta atsižvelgiant į mamosreceptai.lt ir Rasos voratinklis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą