2012 m. lapkričio 28 d., trečiadienis

Šokoladainis su karamele ir riešutais

Galų gale sulaukiau pereinamosios savaitės galo (kai laikai vieno ciklo baigiamąjį egzaminą ir prasideda kitas). Savaitgalis nusimatė kur kas smagesnis, nes traukiau į Vilnių susimatyti su placebistais. Kaip jau darosi įprasta, tuščiomis nevažiavau - kartu su savimi pasiėmiau šį labai šokoladinį pyragą juos visus pavaišinti. :)

Šokoladainis su karamele

• Reikės:
3 L kiaušinių
300 g. juodojo šokolado
100 g. bet kokio šokolado arba cukraus pudros (papuošimui)
100 g. sviesto
1 puod. cukraus
0,5 puod. miltų
200 g. smulkintų riešutų
1 ind. „Rududu“/virinto kond. pieno arba 250 ml. naminės karamelės

• Gaminimas:
Vandens vonelėje arba puode ant mažiausios kaitros ištirpinkite šokoladą su sviestu, atidėkite į šalį. Kiaušinius sąžiningai išplakite su cukrumi. Supilkite į plakinį šokolado masę, pamaišykite, po to suberkite į vidų miltus, vėl pamaišykite, galiausiai supilkite riešutus (naudojau smulkintus migdolus) ir išmaišykite iki vienalytės masės. Pusę tešlos supilkite į riebalais išteptą kepimo formą. Šaukšteliu ant masės išdėliokite „Rududu“ arba karamelės gabalėlius. Turėkite omenyje, kad jūsų įdaras turi būti pakankamai vėsus (dėl to - kietas), kitaip tiesiog susimaišys su tešla. Ypač tai galioja naminei karamelei, nes ji ganėtinai jautriai reaguoja į aukštą temperatūrą. Kadangi neturiu šaldiklio, mano karamelė nebuvo gerai atšaldyta, todėl vietomis išlipo į šokoladainio viršų (skaniausios vietos - tokios chewy!), o viduje susimaišė su tešla ir įdaro nebuvo galima atskirai įžiūrėti, buvimas jautėsi tik iš skonio (šaltas „Rududu“ ir po kepimo išlieka gabalėliais, žiūr. čia). Na, skonio reikalas - mano variantą valgytojai išgyrė. Taigi, susidoroję su įdaru, ant jo viršaus užpilkite likusią tešlos dalį, palyginkite paviršių. Kepkite 170° C temperatūroje ne daugiau nei 40 minučių. Iškepęs šokoladainis turi būti drėgnas. Ištraukę iš orkaitės pyragą atvėsinkite (pjaustyti rekomenduoju šaltą), papuoškite cukraus pudra arba šokoladu, galbūt dar žiupsneliu smulkintų riešutų ir kvieskite valgytojus vaišintis. Šis šokoladinis, kaip pridera, yra ganėtinai sotus, sodraus skonio kepinys. Skanaus!

Šokoladainis su pabėgusia karamele.
Nieko tokio, ko nepataisytų šokoladinio glajus sluoksnis.

•  Šokoladiniam glajui
250 g. šokolado
75 g. sviesto
75 ml. grietinėlės/pieno/grietinės
Cukraus (jei reikia)

Viską ištirpdome puode ant silpnos ugnies arba karšto vandens vonelėje. Gerai išmaišome, truputį atvėsiname ir apliejame pyragą.

O šitaip atrodo vidus. (c) Marta
• Šaltinis: delfi.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą