2012 m. lapkričio 24 d., šeštadienis

Vištiena kario padažė

Labai elementari chicken curry variacija. Vienas iš tų paprastų, bet ne prastų patiekalų.

Vištiena kario padaže

• Reikės*:
2 vištienos krūtinėlių
1 saldžiosios paprikos
2 česnako skiltelių
1 puod. natūralaus jogurto/grietinėlės/pieno (dažnai naudojamas nesaldintas kokosų pienas)
1 v.š. pomidorų pastos/padažo
1-2 v.š. kario
1-4 a.š. aitriosios paprikos/čili
1 a.š. cinamono  + 1 a.š. kmynų + 1 a.š. šviežio imbiero arba 1-2 v.š. garam masala
Alyvuogių aliejaus (kepimui)

• Gaminimas:
Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio kubeliais. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi sudėkite papriką, tarkuotą imbierą bei smulkintą česnaką ir keletą minučių pakepkite (jei norite traškios, dėkite iškart kartu su vištiena), po to suberkite vištieną ir pakepkite, kad gabalėliai pabaltų iš išorės. Suberkite prieskonius (daugmaž pagal skonį ir mėsos kiekį, aštrumą reguliuokite paprikos pagalba) ir kepkite, kol mėsa daugmaž iškeps (kokios 10-15 minučių). Galiausiai į keptuvę supilkite jogurtą (prieš pildami įsitikinkite, kad keptuvėje beveik nebėra aliejaus (arba jį nupilkite), kitaip padažas bus per skystas) bei įdėkite pomidorų pastos, viską išmaišykite ir ant silpnos ugnies troškinkite dar apie 10 minučių (pagal norimą pasiekti mėsos minkštumą bei naudoto pagrindo skystumą). Jei padažas jums visgi atrodo skystokas, šią bėdelę galima išspręsti vienu labai lietuvišku būdu - įdėti šaukštą ar du krakmolo. Rekomenduoju patiekti su ryžiais. Skanaus!

* Vištienos, jei su ryžiais, užteks keturioms mergaitėms arba porai alkanų žmonių.

Taip išėjo, kad neturėjau nei kajeno pipirų, nei čili, nei šiaip raudonųjų
paprikų miltelių, tad mano padažas labai oranžinis. Kitu atveju, minėti
prieskoniai suteikia šiltą raudoną spalvą.

• Šaltinis: asmeninė variacija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą