2015 m. sausio 11 d., sekmadienis

Švelnus vištienos karis su daržovėmis

“That’s the problem with life. You never get enough time to stare at your ceiling and try to figure out what’s going on.” — Leila Sales, This Song Will Save Your Life.

Kartais gyvenimas paprasčiausiai glumina. Užklumpa it galinga banga, dūžtanti į tavo nugarą neįveikiama jėga, pargriaunančia ir nusitempiančia į gelmę. Tenka kapanotis, sutelkti jėgas paversti savo būtį labiau pakenčiama, visai nenutuokiant, kur išnirsi.

Atrodo, išsiropštusi į krantą, aš jau pradedu atgauti kvapą. Nors beveik viskas pasisuko absoliučiai netikėtomis kryptimis, yra vėžės, į kurias norėčiau grįžti. Dalis to – šis tinklaraštis, tad palaimingai atgimus įkvėpimui gaminti, stengsiuosi ir toliau dalintis tuo, ką pavyksta nuveikti virtuvėje. Dairykitės naujų receptų savaitgaliais.

Chicken curry with vegetables

Švelnus vištienos karis su daržovėmis

Keturioms porcijoms reikės:
mėgstamo augalinio aliejaus (kepimui)
česnako skiltelių, 3 vnt.
geltonojo svogūno, 1 vnt.
raudonojo kario pastos, 3 v. š.
vištienos krūtinėlės, apie 0,5 kg.
druskos ir pipirų, pagal skonį
brokolių, 2 žiedynkočiai arba ~1,5 puod. žiedų
morkų, 1 vnt. arba ~1,5 puod. griežinėlių
baziliko, 1 a.š. smulkinto arba džiovinto
kokosų pieno, 1 skard. arba 0,4 l.
konservuotų smulkintų pomidorų, 1 skard. arba 0,4 kg.
žaliosios citrinos, 4 skilt.

Chicken curry with vegetables

Gaminimas:
Wok arba didžiausioje, kokią tik turite, keptuvėje ant vidutinės kaitrios kokias 5 minutes pačirškinkite smulkintus svogūną bei česnaką. Nuolat maišykite, kad prieskoninės daržovės dailiai pagelstų. Kepimo pabaigoje į keptuvę įdėkite raudonojo kario pastą ir leiskite jai ištirpti, kad visa masė taptų vienalytė. Taip nutikus, sudėkite kubeliais pjaustytą vištieną, pagardinkite druska bei pipirais. Padidinkite temperatūrą ir mėsą apskrudinkite iš visų pusių, kad gabalėliai gundančiai paruduotų. Galiausiai suverskite griežineliais pjaustytą morką bei brokolio žiedus, paskaninkite baziliku ir gerai maišykite, kol visas keptuvės turinys bus maždaug tokios pačios temperatūros, na, bent 2 minutes. Atkreipkite dėmesį, kad neapvirus šių daržovių jos išliks traškios, gerai tai ar ne – skonio reikalas, man labiau patinka naudoti šviežias. Kai jau viskas sušyla, užpilkite kokosų pieną bei smulkintus pomidorus. Gerai išmaišykite, sumažinkite temperatūrą ir palikite troškintis apie 20 minučių, kol kokosų pienas šiek tiek sutirštės. Nepamirškite karts nuo karto pamaišyti. Jei patiekalas jums atrodo per tirštas, šliūkštelėkite 1/4 puod. vištienos sultinio (šį žingsnį praleidau).

Rekomenduoju patiekti su ryžiais, labiausiai tiktų, manyčiau, baltieji basmati. Prieš valgant, išspauskite ant kario porcijos vieną žaliosios citrinos skiltelę. Skanaus!

Šaltinis: Food Network.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą