2012 m. rugsėjo 25 d., antradienis

Biskvitinis karamelinis obuolių pyragas

Kai dar turi obuolių, o eilinio obuolių pyrago nesinori, ateina metams tokiems dalykams, kaip šis.

Biskvitinis karamelinis obuolių pyragas

• Reikės (24*30 formai):
200 g. kambario temperatūros sviesto
180 g. cukraus
3 kiaušinių
250 g. miltų
1 a.š. vanilinio cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos

Bent 1 kg. obuolių (geriau nesaldūs)
375 g. indelis karamelizuoto sutirštinto pieno (pvz., „Rududu“, bet „Rokiškio“ ekvivalentas šiam atvejui būtų tinkamesnis, nes yra skystesnis; galima naudoti įprastą saldintą sutirštintą pieną, paprasčiausiai pakaitinant tol, kol jis karamelizuosis)

75 g. miltų
75 g. cukraus
50 g. avižinių dribsnių
75 g. šalto sviesto
1 a.š. cinamono

• Gaminimas:
Pradedame nuo biskvito tešlos: minkštą sviestą išsukame su cukrumis ir druska iki purios masės (3-5 min.), patogiausia tai atlikti mikserio pagalba. Po to po vieną įmušame kiaušinius, kiekvieno įmaišymui skirdami po minutę. Galiausiai suberiame kepimo miltelius bei miltus, išmaišome viską iki vienalytės masės ir kuriam laikui atidedame į šoną. Imamės obuolių - juos nuplauname, nulupame, pašaliname sėklalizdžius ir supjaustome plonomis riekelėmis ar nedideliais kubeliais. Dideliame inde , pasitelkę kantrybę, išmaišome juos su karamelizuotu sutirštintu pienu (jei kietas - prieš tai pašildome). Trumpam paliekame ramybėje, nes reikia pasiruošti viršutinį - trupininį - sluoksnį. Jam sumaišome visus paskutiniame stulpelyje suminėtus sausus produktus, o po to juos maigome, triname pirštais su sviestu, kol masė tampa panaši į trupinius ar „šlapią smėlį“. Tai padarę, jau galime konstruoti pyragą - į kepimo formą suverčiame biskvito tešlą, gražiai ją išlyginame, ant viršaus sudedame obuolius. Ant pastarųjų trupiname pasigamintus „trupinius“ taip, kad pasidengtų visi obuoliai. Kepame 180°C orkaitėje 50-60 minučių (po 50 min. atliekame patikrinimą - bandome iš kraštelio pakrapštyti biskvitą, nes pagaliuko testas šiuo atveju neveiksmingas; jei biskvitas dar neiškepęs, paliekame orkaitėje dar dešimčiai minučių). Skanaus!

• Šaltinis: delfi.lt (nuotrauka taip pat iš ten).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą