2012 m. rugsėjo 9 d., sekmadienis

Pats pačiausias apkepas

Kai atradau šį apkepą, nebesinorėjo jokio kito. Pamatai kokį įdomų receptą, pasižymi, bet taip ir nepanaudoji, nes kam bandyti kažką naujo, kai jau žinai, kas yra geriausia?

Pats pačiausias apkepas

• Reikės: 
10 M kiaušinių
200 g. birios varškės
100 ml. miltų
300 g. fermentinio sūrio
75 g. sviesto
400-500 g. vištienos file
1 ind. konservuotų pjaustytų pievagrybių
1/2 ind. konservuotų juodųjų alyvuogių be kauliukų
1 didelės paprikos
1 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. druskos
1 v.š. žolelių mišinio

• Gaminimas:
Kartu suplakti kiaušinius, varškę, miltus, druską ir kepimo miltelius. Įmaišyti tarkuotą sūrį, grybus, juodąsias alyvuoges, pjaustytą papriką, ištirpintą sviestą ir prieskonius. Vištienos file supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais, apkepti alyvuogių aliejuje, kol pabąla, o po to sudėti į apkepo masę. Viską supilti į sviestu išteptą formą ir kepti apie 50 minučių 180°C temperatūroje. Skanaus!


Šaltinis: „Kulinarijos laboratorija“.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą