2012 m. spalio 8 d., pirmadienis

Itališka trintų bulvių sriuba su česnaku

Penktadienį manęs aplankyti užsuko tėvas. Nuėjome į mano mėgstamiausią vietą mieste - „Piccola Italia“. Skanus maistas, jauki atmosfera (tik muzika groja truputį per garsiai ir vietos ten stinga), geras aptarnavimas bei illy kava - tiek užtenka mane papirkti. Likau sužavėta ten ragautos sriubos, tad per daug nedelsdama bandau kažką panašaus išsivirti ir namie. Pabandykite ir jūs!

Itališka trintų bulvių sriuba su česnaku

• Reikės:
1 kg. bulvių (~7 vid. vnt.)
1 svogūno/poro
1 didelės česnako galvos
0,8 l. daržovių/vištienos sultinio
200 ml. grietinėlės/pieno
1 a.š. petražolių
0,5 a.š. kmynų
Druskos ir pipirų

• Gaminimas:
Visų pirma nuskutame ir supjaustome bulves nedideliais kubeliais, sudedame jas į kepimo formą  apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname pipirais ir kepame orkaitėje 200° C temperatūroje apie pusvalandį/kol paruduos ARBA prasčiausiai išverdame sultinyje. Po to susidorojame su svogūnu: nulupame, supjaustome. Česnaką: a) nulupame ir supjaustome mažomis skiltelėmis ir apkepame su svogūnu, kol paruduoja (~ 5min.) b) sutriname grūstuvėje ar išspaudžiame (tada svogūną apkepiname vieną). Jei bulves kepėte orkaitėje, sudėkite jas į tinkamo dydžio puodą ir supilkite sultinį. Į puodą su bulvėmis sudėkite svogūną, česnaką ir prieskonius, užvirinkite ir, jei bulvės keptos, virkite 20 minučių, jei išvirtos - 5 minutes. Galiausiai viską sutriname elektriniu arba rankiniu trintuvu, supilame grietinėlę ir dar keletą minučių pašildome. Patiekiame su mėgstama itališka duonele. Skanaus! 


Šaltinis: asmeninė variacija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą