2012 m. spalio 21 d., sekmadienis

Avižinis pusryčių sausainis

... kai nusibosta įprasta avižinė košė ir norisi save truputį palepinti.

Avižinis pusryčių sausainis

• Reikės:
1/3 puod. avižinių dribsnių (NE greito paruošimo!)
1 v. š. riešutų sviesto (iš bet kokių riešutų)
1 v. š. maistinių mielių/baltymų miltelių/kito panašaus maisto papildo (nebūtina)
1/4 puod. pieno (pvz. sojos, migdolų, ryžių, etc.)
1/2 sutrinto banano
Norimų priedų (vaisiai, uogos, šokoladas, riešutai, etc.)
Norimų pagardų (kokoso drožlės, cinamonas, sirupas, cukrus, etc.)

• Gaminimas: 
Į nedidelį indą suberkite dribsnius, maisto papildą (naudojau maistines mieles) ir riešutinį sviestą (nenaudojo jokio - neturėjau), viską sumaišykite iki savotiškų trupinių. Įpilkite pieno (naudojau įprastą karvės) ir gerai išmaišykite, po to į draugiją pasiūlykite bananą ir vėl gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite norimus priedus ir pagardus (aš dėjau likusio banano gabalėlius, kokoso drožlių, agavų sirupo ir truputį kvietinių selenų bei sėmenų), vėl viską labai gerai išmaišykite ir suverskite į lėkštę. Šaukšto nugarėlę ar kokiu įmantresniu įrankiu paskirstykite masę po viską lėkštę, taip suformuodami tokį nelabai storą tolygaus paviršiaus blyną. Padėkite į šaldytuvą nakčiai. Ryte ant viršaus uždėkite dar kokių šviežių priedų ar pagardų ir mėgaukitės.

Taip sausainis atrodo ryte ištrauktas iš šaldytuvo
O čia - pagardintas šviežiu bananu ir klevų sirupu
• Pastabos:
+ Jei nesate pratę prie sočių pusryčių, užteks dviems kartams. Aš pusryčius valgau pakankamai sočius ir kasdien, bet vis tiek buvo šiek tiek per daug.
+ Jei nedėsite sviesto, sausainis paprasčiausiai bus gerokai minkštesnis.
+ Naudojau du sirupus ir buvo šiek tiek per saldu, kitą kartą susilaikysiu.
+ Siūlau prieš valgant truputį palaikyti kambario temperatūroje, nes šalto maisto skonio savybės silpniau pasireiškia, o šis patiekaliukas tikrai labai skanus.

• Šaltinis: The Fitnessista.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą