2012 m. spalio 17 d., trečiadienis

Trapukai su karamelės ir šokolado plutele

Kai nori ką nors pasveikinti su gimtadieniu ir esi įsitikinęs, kad labiausiai tą žmogų nudžiugins tavo paties daryta dovana, šis skanėstas - puikus pasirinkimas. (:

Trapukai su karamelės ir šokolado plutele

• Reikės:
150 g. kukurūzų dribsnių
60 + 20 gr. sviesto
120 g. amerikietiškų zefyrų (t.y. „chamallows“)
100 g kietos karamelės (arba irisai, „karvutės“)
150 g. pieniško šokolado
50 g. juodo šokolado

• Gaminimas:
Puode arba kaitinimo inde ant silpnos ugnies ištirpiname zefyrus su didesne dalimi sviesto iki vientisos masės. Suberiame kukurūzų dribsnius į dubenį, užpilame ant jų zefyrų masę ir gerai išmaišome. Viską suverčiame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir tolygiai paskirstome taip, kad storis būtų 1-1,5 cm. (galima kepimo popieriaus pagalba suformuoti stačiakampį ir jį palyginti bei paploninti kočėlu). Atidedame į šalį.
Kaitinimo inde išlydome sulaužytą karamelę arba saldainius su likusiu sviestu iki vienalytės masės. Užpilame ją ant kukurūzų ir tolygiai paskirstome ant viso paviršiaus. Paliekame atvėsti, galbūt net įdedame į šaldytuvą.
Karamelinei plutai sustingus, ruošiame šokoladą: ištirpiname jį kaitinimo inde arba mikrobangų krosnelėje. Tada užpilame ant karamelės ir vėl tolygiai paskirstome. Leidžiame atvėsti, geriausia - šaldytuve.
Viskam galutinai atvėsus, traukiame skanėstą lauk iš skardos, aplyginame šonus ir supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Skanaus!


Šaltinis: IRRI style (nuotrauka taip pat iš čia).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą