2012 m. rugpjūčio 15 d., trečiadienis

Trinta pomidorų sriuba

Gulėjo šaldytuve maišelis pomidorų, kol galiausiai aš susirūpinau ir nusprendžiau, kad metas ką nors iš jų pagaminti. O ką geresnio su pomidorais galima nuveikti vėsią vasaros dieną, negu išvirti pomidorų sriubą?

Trinta pomidorų sriuba

• Reikės:
~1,5 kg. pomidorų
2 česnako skiltelės
500 ml. daržovių sultinio
Indelis neriebios grietinėlės
2 lauro lapeliai
0,5 a. š. raudonėlių
0,5 a. š. baziliko
juodųjų pipirų
druskos

• Gaminimas:
Pirmiausia nuplikome pomidorus, nulupame odelę, išpjauname kotelį ir supjaustome kubeliais. Po to užverdame vandenį, pasiruošiame sultinį. Į puodą sudedame pomidorus, grūstą česnaką, prieskonius ir verdame ant silpnos ugnies apie 30 minučių, kol pomidorai suminkštėja. Vėliau išgriebiame lauro lapelius, supilame sriubą į trintuvą ir sutriname. Grąžiname ją atgal į puodą, dar minutėlę pakaitiname, kol užverda, tada supilame grietinėlę (jei neturite, galite keisti pienu, neriebia grietine arba pieno ir grietinės mišiniu), gerai išmaišome ir viskas - skanaus!

P.S. Sriuba ganėtinai skystos konsistencijos, jei mėgstate/norite tirštesnės, mažinkite sultinio kiekį.  Kitą kartą būtinai taip ir darysiu.


P.P.S. Deja, sriubos nėra labai fotogeniškos. Ir neturėjau nė kokio žalumyno jai papuošti... Bet duodu žodį - skanu, ryšku ir šildo.

Šaltinis: asmeninė variacija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą