2013 m. gegužės 15 d., trečiadienis

Nekeptas varškės pyragas

Pastaruoju metu nelabai turiu ūpo ką nors daryti. Gaminti maisto irgi. Užtat šių dienų racioną daugiausia sudaro įvairus jogurtai, ledai ir kokia bandelė ar saujelė sausainių iš gretimos kepyklėlės. Nieko džiuginančio, žinau.
Gerai bent tai, kad turiu vieną kitą receptą iš seniau. Jai ir dalinsiuosi. Šiandien – puikus varškės pyragas, kurį paruošti užtrunka vos keliolika minučių.


Nekeptas varškės pyragas

• Reikės (26 cm ∅ formai):
Pagrindui:
300 g sausainių su pertepimu (du pakeliai)
100 g. šokolado
Kremui:
4 pak. plombyro skonio varškės
1 ind. grietinėlės, 35% riebumo (didelis, 420 g indas)
20 g. želatinos (žiūr. į instrukcijas ant pakuotės, naudojau kiekį reikalingą 1l vandens sustingdyti)
Priedai:
a) 1 pak. šaldytų vyšnių, dar geriau – šviežių (400 g, be kauliukų)
b) 1 citrinos ar kito citrusinio vaisiaus (nutarkuoti jos žievelę bei išspausti sultis)
c) 200 g. kokoso drožlių
d) nedėti nieko
e) kita


• Gaminimas:
Pradėkite nuo pagrindo: sausainius sutrinkite elektriniu smulkintuvu ar rankomis, o šokoladą ištirpinkite virš vandens garų ar ant labai silpnos kaitros. Trupinius sumaišykite su ištirpusiu šokoladu,  gautą masę sukrėskite į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite. Atidėkite į šalį.

Toliau – kremas. Jei reikia, atitirpinkite ar kitaip apdorokite uogas/citrusinį vaisių. Želatiną užpilkite ¼ stiklinės šilto vandens, išmaišykite. Išplakite grietinėlę, įmaišykite į ją varškę. Suberkite uogas ar kitą priedą, gerai išmaišykite.

Indą su išbrinkusia želatina pakaitinkite karštame vandenyje, kad masė virstų skysčiu. Šį skystį supilkite į kremą ir labai gerai išmaišykite, galite net paplakti, kad turėtumėte vientisą masę. Visą ją supilkite ant pasiruošto pagrindo ir išlyginkite viršų. 

Padėkite į šaldytuvą kokiai valandai. Po to, papuoškite pagal nuotaiką ir mėgaukitės.

Su vyšniomis. Tiko ir kaip gimtadienio tortas.
• Šaltinis: asmeninė variacija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą