2013 m. gegužės 4 d., šeštadienis

Obuolių pyragą primenanti varškė

Labai mėgstu varškę. Valgau ją beveik kasdien, pirmenybę teikiu liesai. Man tai – tobulas maisto produktas. Varškėje gausu baltymų, kalcio, kalio, kai kurių vitaminų, ji soti, lengvai virškinama bei draugiška figūrai (jei liesa). Be to, varškė gana universali – galite rinktis pertrintą, suslėgtą, birią, grūdėtą ar tepamą, paskaninti įvairiais priedais ar naudoti tikrai ne vienam patiekalui ruošti. Pritaikoma bet kuriam paros metui!

– Paprasta varškė nėra skani, – sako dauguma, ir pagardina savo porciją šaukšteliu kitu cukraus/džemo/uogienės ar kitokiu saldžiu, bet ne itin sveiku priedu.

Aš nesutinku. Vos rūgštoka porcija liesos varškės su trupučiu mažo riebumo grietinės, kad nebūtų pernelyg sausa, ilgą laiką man atrodė patys tobuliausi pusryčiai (tokie tobuli, kad valgydavau juos kiekvieną dieną). Negalėjau suprasti, kaip kitiems toks valgis gali atsibosti! Ir tik visai neseniai pasiekiau tą lygį, kai paprastos varškės atsivalgiau pakankamai, kad pradėčiau karts nuo karto vienaip ar kitaip ją pagardinti.

Tad šįkart ir dalinuosi vienu iš mėgstamų gardinimo būdu – varške à la obuolių pyragas.  Malonus cinamono aromatas, ypatingas rudojo cukraus skonis, gaivūs obuoliai ir, žinoma, malonios gomuriui, kreminės konsistencijos varškė...


Obuolių pyragą primenanti varškė

• Reikės:
1 pak. /180 g. varškės (naudojau liesą)
1 v.š. grietinės (naudojau jogurtinę, 10% riebumo)
1 a.š. rudojo cukraus (naudojau demerara)
1 a.š. cinamono
1 vid. obuolio

• Gaminimas:
Varškę išsukite su grietine iki kreminės konsistencijos. Sudėkite cinamoną bei rudąjį cukrų ir išmaišykite. Obuolį (geriau ne luptą, bet rūpestingai nuplautą) supjaustykite kaip tik jums labiau patinka ir sudėkite arba šalia varškės, arba su ja sumaišykite. 

Ir viskas – turite gana nemažą porciją obuolpyraginės varškės. Skanaus!

• Šaltinis: asmeninė variacija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą