2013 m. balandžio 30 d., antradienis

Ananasinis kremo desertas

Pamačiau šį desertą su kreminiu sūriu (primena cheesecake) ir nusprendžiau išbandyti variaciją su varške (primena nekeptus varškės pyragus). Nenusivyliau, tad drąsiai galite bandyti abu būdus. Tiesa, šviežias ananasas geriau už konservuotą, tik gali prireikti šaukštelio kito cukraus (ypač šiuo metu, kai parduotuvių lentynose aptinkami ananasai yra faktiškai nesunokę). Žinoma, tinka ir kitokie vaisiai – eksperimentuokite. :)


Ananasinis kremo desertas

• Reikės:
Pagrindui:
100 g. šviesių sausainių su pertepimu
1/3 baltojo šokolado plytelės (apie 33 g.)
Kremui:
250 g. pertrintos varškės arba kreminio sūrio (pvz., 2x125 g. „Philadelphia Original“)
250 g. grietinėlės, 35% riebumo
340 g. ananasų
1 a.š. vanilės ekstrakto
Cukraus, pagal skonį 


• Gaminimas:
Susmulkinkite sausainius elektriniu smulkintuvu arba rankiniu būdu. Trupinius sumaišykite su ištirpintu šokoladu ir paskirstykite masę į tiek indelių, kiek desertų pageidausite (išeina 4-8 porcijos, nuotraukose esantį skirsčiau tik į du indelius, geriau taip nedaryti, nebent dalinsitės :). Atidėkite į šalį.

Gerai išplakite grietinėlę, sumaišykite su varške (labiausiai čia tinka plombyro skonio ar desertinė varškės) ar kreminiu sūriu. Įlašinkite vanilės ekstrakto (galima keisti vaniliniu cukrumi). Ananasus sutrinkite į tyrę ir įmaišykite į kremą. Paskirstykite viską po pasirinktą indelių skaičių.

Galima papuošti plakta grietinėle ar vaisių gabalėliais. Rekomenduoju tiekti šaltą, po valandėlės kitos šaldytuve tikrai nepavandeniuoja. Skanaus!

• Šaltinis: adaptuota pagal My baking addiction.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą