2013 m. balandžio 12 d., penktadienis

Completely cool brownies

Esu pelėdos tipo žmogus. Kai dienos veikla prasideda 8-ą valandą ryto, žinau, jog ta diena tikrai nebus vykusi. Aš išsiverčiu iš lovos, susiruošiu lyg autopilotu ir išžygiuoju į gatvę žmogaus, kuris kol kas dar nėra tikras, ar nori numirti (Should I kill myself, or have a cup of coffee? – Alberas Kamiu), ar ką nors užmušti, veidu (kaip pavyzdį žiūr. Kalmarą iš „Kempiniuko Plačiakelnio“). Grįžusi prigulu pietų miegui (net jei prieš tai turiu vykusi ne mažesnės nei 6 valandų trukmės poilsį), kuris beveik visada pataiso situaciją. Iki kito karto. 

Priežastis, dėl kurios visą tai pasakoju, yra ganėtinai nuspėjama: prasidėjo naujas ciklas ir kasdien 8-ą ryto man būna praktikos užsiėmimas. Žinoma, gana pavydėtinai skamba tai, kad dvi darbo dienas iš penkių tvarkaraštis ta vienintele praktika ir užsibaigia (jei atimsime paskaitas, į kurias iš esmės neverta eiti – 3/5). Na, pavydėtinai bent jau normaliems visuomenės reikalavimus atitinkantiems žmonėms. O aš... Aš vargstu, nes man sunku gyventi tokiu ritmu. Būtent dėl to ir receptais dalintis tokiu dažniu, kokiu norėčiau, šiuo metu nepavyksta.

Kaip ten bebūtų, šiandien jūsų dėmesiui pateikiu vieną geriausių šokoladainio receptų. Pirmą kartą jį ragavau dar mokykloje: kokioje vienuoliktoje ar dvyliktoje klasėje, bendraklasė pavaišino šiuo šokoladainiu per pertrauką. Tiesiog privalėjau paprašyti recepto! Nors praėjo jau keleri metai, jei įsireikia šokoladainio ir jis tiesiog privalo būti geras, t. y. ne laikas eksperimentuoti, vis dar kepu būtent šį. Paskutinį kartą tai dairiau praėjusią savaitę, viešėdama pas vaikino tėvus. Šokoladainis buvo suvalgytas ūmiai, kaip pasakytų gerb. dėstytojas Laimutis Kučinskas.


Completely Cool Brownies

 • Reikės:
4 L kiaušinių
170 g. sviesto
300 g. juodo ir/ar pieniško šokoladų (dėjau santykiu 1:1, siūloma 1:2)
2½ puod. cukraus
1 pak. vanilinio cukraus (apie 40 g.) arba 2 a.š. vanilės ekstrakto
1 puod. miltų
1 a.š. druskos
1 puod. šokolado gabalėlių (naudojau didelį pakelį „M&M“ saldainių)

• Gaminimas:
Karšto vandens vonelėje, kartkartėmis pamaišydami, ištirpinkite šokoladą ir sviestą. Kai viskas ištirps, nuimkite dubenį nuo garų ir į šokolado bei sviesto masę supilkite cukrus, išmaišykite. Po to, po vieną gerai įmaišykite visus kiaušinius. Toliau – metas įmaišyti miltus ir druską. Galiausiai, į iki vientisos masės išmaišytą tešlą suberkite šokolado gabalėlius (kitas populiarius variantas – riešutai).

Viską suverkite į sviestu išteptą (neblogas variantas yra ir kepimo popieriaus naudojimas) sąlygiškai didelę kepimo formą (šokoladainis turėtų būti plonas) ir kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Šiukštu neperkepkite! Iškepęs šokoladainis būna drėgnas, tačiau tešla nelimpa prie medinio pagaliuko.

Prieš pjaustydaiami, šokoladainį visiškai atvėsinkite bei papuoškite (arba ne) cukraus pudra. Šis skanumynas ilgainiui džiūsta ir sausėja (dėl to – kietėja), tad rekomenduojama suvartoti per 3 dienas bei laikyti sandariame inde. Skanaus!

• Šaltinis: charlieissocoollike.

1 komentaras: