2013 m. balandžio 27 d., šeštadienis

Sveikesni pusryčių dribsniai

Pakalbėkim apie sausus pusryčius. Juos mėgsta daugelis, ne išimtis ir aš. Visada prisimenu dribsnius atėjus šiltajam sezonui. Tai greiti pusryčiai, kuriuos nesudėtinga keisti pagal nuotaiką, pridedant tai šio, tai to. Deja, didžioji šių dribsnių dalis yra kupina cukraus ir/ar kitų organizmui ne itin draugiškų priedų, o vertingų medžiagų kiekiai toli gražu nėra įspūdingi. Nenuostabu, jog nuo dubenėlio tokių sausų pusryčių dažniausiai nepasisotiname, nebent valgome juos su jogurtu ir/ar vaisiais.

Kai pradeda rūpėti maistinė vertė, nemaža dalis žmonių pereina prie avižinių dribsnių, miuslio ar granolos. Tiesa, gerokai skiriasi tiek skonis, tiek tekstūra. Panagrinėjusi prekybos centrų lentynas, atradau savą, kompromisinį variantą. Šio mišinio tekstūra labai artima įprastiems sausiems pusryčiams, skonis visai neblogas, o svarbiausia – tokie dribsniai naudingi jūsų organizmui. Tai nėra tik didelė angliavandenių porcija, tad, priešingai nei tipiški sausi pusryčiai, šis mišinys gali suteikti ir sotumo jausmą.


Sveikesni pusryčių dribsniai

• Reikės:
3 dalių sėlenų dribsnių
2 dalių kakavinių dribsnių
1 dalies sojų dirbsnių
Džiovintų ir/ar šviežių vaisių

• Gaminimas:
Paprasčiausiai viską sumaišykite ir, jei nevartosite iškart, laikykite sandariame inde. Šviežius vaisus, savaime suprantame, dėkite tik prieš valgant. :) Skanaus!

• Naudotų dribsnių maistinė vertė:
1. Sėlenų dribsnių 100 g maistingumas: 70,4 g angliavandenių, 16,1 g baltymų, 3 g riebalų, energetinė vertė - 1581 kJ/ 379 kcal.
2. Kakavinių dribsnių 100 g maistingumas: 77,8 g angliavandenių, 9,6 g baltymų, 5 g riebalų, energetinė vertė - 1684 kJ/ 398 kcal.
3. Sojų dribsnių 100 g maistingumas: 25 g angliavandenių, 45 g baltymų, 19 g riebalų, energetinė vertė - 1870 kJ / 447 kcal.
 
 • Mišinio maistinė vertė:
Apytikslis 100 g maistingumas: 65,3 g angliavandenių, 18,8 g baltymų, 6,4 g riebalų, energetinė vertė - 1649 kJ/ 394 kcal. Gausu ir skaidulinių medžiagų, t. y. ląstelienos.

• Pastabos:
Kakaviniai dribsniai yra saldžioji mišinio dalis. Galite dėti ir kokius nors kitokius dribsnius, tačiau šie dažniausiai turi daugiausiai baltymų iš visų įprastinių sausų pusryčių. Aš neretai renkuosi vitaminais praturtintą variantą, nors ir manau, kad tik labai maža jų dalis būna sėkmingai įsisavinama. Tiesa, būkite atidūs ir žvilgtelėkite į sudėtį – geriau rinktis mažesnę blogybę iš visų galimų. 

 • Šaltinis: asmeninė variacija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą